Ulična galerija: Izložba „Odrazi“, Lee Levi i Jelene Jaćimović Jachim

08/03/2018 Off By

 

U petak, 9. marta u 20 časova u Uličnoj galeriji, Čavketov pasaž /pasaž koji povezuje Trg Nikole Pašića i Nušićevu ulicu/ biće otvarena izložba “Odrazi” Lee Levi i Jelene Jaćimović .

 


Izložba ‘’Odrazi’’ je prvo zajedničko izlaganje dve autorke – Jelene Jaćimović – Jachim 992 i Lee Levi, sličnog senzibiliteta i pristupa radu. ‘’Odrazi’’ su skup ilustracija na kojima su kroz niz scena prikazane različite ljudske osobine, raspoloženja, osećanja i unutrašnje borbe pojedinaca. Njihovi crteži su pretežno lični – odražavaju kritički stav autorki, ali se u njima jednako može pronaći bilo ko od posmatrača, i protumačiti ih na svoj način, što i jeste osnovni cilj autora izložbe.



Jelena Jaćimović – Jachim992 je ilustratorka rođena 1992. godine u Beogradu. Završila je osnovne i master studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku Primenjena grafika (smer Grafika i knjiga). Aktivistkinja je i strastveni biciklista. Svojim radovima podržava i promoviše slobodu izražavanja, dok u isto vreme kritikuje društvene norme koje čine da se osećamo zarobljeni u sopstvenoj koži.



Lea Levi je diplomirani arhitekta i ilustratorka, rođena 1991. godine u Beogradu. Učesnica je više umetničkih konkursa, i kreativnih radionica, kao i grupnih izložbi. Inspiraciju za ilustracije crpi iz različitih situacija svakodnevnog života. One najčešće predstavljaju zabavne karikature jarkih boja neretko sa (auto)kritičkim pristupom.♦