Skupština Srbije: Josip Broz, mlađi pita – Ko je opljačkao Titovu ostavštinu?

Skupština Srbije: Josip Broz, mlađi pita – Ko je opljačkao Titovu ostavštinu?

06/03/2018 Off By

 


Narodni poslanik iz redova Pokreta Dveri, magistar Ivan Kostić požalio se da je prošlo više od dva mesca kako nije dobio odgovor od predsednika Aleksandra Vučića na pitanje koje mu je postavio. Tada ga pitao, a sada ponovio: “Da li vas je Zoran Korać još 2002. godine vrbovao da radite za američki obaveštajnu službu? Da li je isti ćovek po vašem dolasku na vlast 2012. godine postao vaš savetnik u Vladi Srbije? Poznajete li Šon Ficpartnika, Dejvida Rouzmana i Bila Džejmsona koji su vas dodelili Mikiju Rakiću da vam bude šef? Da li ste učestvovali u lociranju Ratka Mladića i da li su u vašem vinskom podrumu u Jajincima dovođeni ljudi koji mogu da pomognu u otkrivanju mesta skrivanja generala Mladića? Zašto Haški tribunal traži izručenje Vjerice Radete i Petra Jojića, a ne vas koji ste im bili šef u prvom timu SRS za odbranu Vojislava Šešelja u Hagu? Da li vas je kao lidera opozicione SRS finansirala DS?

Koliko se krade u Kući cveća, u muzejima i bivšim rezidencijama Josipa Broza pokazje i podatak koji je danas u Skupštini Srbije rekao Josip Broz, mlađi kako je pre dva meseca čak i čuvar krao muzrjske eksponate:

– Pre godinu dana na proslavi Ministarstva odbrane jedan veoma vredan srebreni poslužavnik služio je za iznošenje torte i – nestao. Šta je sa predmetima iz rezidencija Karađorđevo, Tobanovački zabran, Tara? Pre godinu dana nuđen mi je radni sto iz njegovog ličnog kabineta, koji je dospeo u Crnu Goru. Razvučeni su i persiski tepisi. Slike koje su se nalazile u Centralnom komitetu su posle njegovog renoviranja nestale iz garaže gde su privremeno smeštene. Nestao je četvrti, tajni spisak titovih ličnih stvari. Nestaju eksponati na Belom dvoru. Ordenje po zakonu pripada naslednicima, ali i njega nema, kao i svih sitnih predmeta. Nestali su čak i listovi iz Knjige žalosti. Mene interesuje šta je sa kolekcijom od 3.500 slika koje su ostale posle 1980.godine. Svi su satovi pokradeni, a jedan je prodat kao najskuplji sat Filip Patek na aukciji u Ženevi. Pokradeno je i ordenje sa Jovankinog groba. Gde je nestao sef iz Užičke 15? Onaj koji je otvoren iz Belog dvora. Sramota je što su ga otvarali bez advokata i porodice. Sef iz Užičke 15 je bio njegov lični i iznesen je iz Malog crvenog salonba. Šta je sa kolekcijom poštanskih maraka koja je jedna od najskupljih na svetu? Gde je skupocena kolekjcija numizmatike, oružje. Jednom su me zvali da kažem šta fali, a sada me više i ne zovu.♦