Dve izložbe – u Art galeriji Gastro i Petak

Dve izložbe – u Art galeriji Gastro i Petak

06/03/2018 Off By

 

Umetnička organizacija “Linija” predstavlja izložbu crteža i slika Miljana Vuksanović i Marko Zavišić.


Otvaranje je zakazano za sredu 7. mart u 18 časova, u Art glariji Gastro bara “20/44” u Skadarskoj ulici 40b u, Beogradu.

Izložba je otvorena do 21. februara 2018. godine, svakog dana od časova do ponoći.



Marko Zavišić je rođen u Beogradu 24.narta 1977. Završio srednju arhitektonsku školu ali lenjost mu nije dozvolila dalje školovanje. Sada živi, radi, stvara, pije, spava u Beogradu.
Izlagao je: 2006 – Kolektivna izložba u Petrovcu na Mlavi (u okviru festivala „Duhovi“) 2016 – Tri kolektivne izložbe u kafe galeriji „Petak“ 2016 – Dva izložena rada na festivalu „D9vet“ 2016 – Izabrana dva rada MUZEJ NAIVNE I MARGINALNE UMETNOSTI za Izložbu 1. Trijenala umetnosti samoukih vizionara 2017. Dve kolektivne izložbe u kafe galeriji Petak.

Miljana Vuksanović rođena je u Beogradu 1980.godine. Završila je Srednju skolu za dizajn, odsek ambalaze, tokom koje se bavila teorijom forme, oblikovanjem ambalaze, logotipa, tipografijom, kaligrafijom, slikanjem I grafickim dizajnom. Nakon srednje škole upisuje se na Akademiji SPC za umetnosti I konzervaciju u Beogradu, odsek slikarstvo.
Diplomirala je slikarstvo I kaligrafiju, kao autor jedinstvene rukopisne knjige “Staro srpsko pesnistvo i pesme o Hilandaru”. Pomenutu knjigu je opremila originalnim figuralnim kompozicijama I inicijalnim slovima i ispisala ustavnom ćirilicom. Knjiga je 2006.-te godine dobila Nagradu grada Beograda,iz oblasti umetnosti.
U period 2010-2017. godine, radila je povremeno na teritoriji Grcke, saradjujuci sa razlicitim ateljeima na izradi slikanih kompozicija za razlicite objekte, svetovne i verske namene.

Udruženje Kreativna fabrika,u okviru autorskog projekta diplomiranog grafičara Ane Marinović, 8. marta predstavlja kolektivnu izložbu na temu: “BeSkrajnost”.

Na izložbi će radove predstaviti 20 umatnika.
Otvaranje izložbe je zakazano za četvrtak 8. mart u 19 časova, u Lominoj ulici br. 14, u Beogradu.

Izložba je otvorena do 15. marta 2018. godine, svakog dana od 17 časova do ponoći.♦