Priština: Grand hotel proglašen najgorim na svetu

Priština: Grand hotel proglašen najgorim na svetu

05/03/2018 Off By

 

Grand hotel u centru Prištine poznat je po lošoj reputaciji i možda najgorim kritikama na internetu. “Odvratno“, “Šupa“, “Apsolutni horor“, samo su neke od recenzija koje je ovaj hotel dobio na stranici Trip advisor.

 

Ipak, čini se da menadžeri hotela nisu previše uznemireni zbog loših kritika. Rezervacije putem interneta ne postoje, a hotel jedva i da nudi konekciju na internet. Također, nemaju ni zvaničan e-mail, prenosi Nju Jork Tajms.
Čak je i Hašim Thači morao da prokomentariše izgled hotela koji mnogi predlažu kao sjajnu lokaciju za snimanje horor filma.
“Ne mislim da je najgori hotel na svetu, ali samo zato što je svet veoma veliki“, rekao je Thači nakon što mu je rekao da će odsedati u njemu. U hotelu koji ima 500 soba i 13 spratova, a novinar Andre Higins je bio jedini gost. Poslednje spratove su naselili golubovi i otpad. Zidovi od tamnog drveta odslikavaju i najtamniju prošlost Kosova, tvrdi on.
Menadžer hotela Rahim Fazliu kaže da hotel više ne zaslužuje pet zvezdica koje je imao u trenutku izgradnje 1978. godine. Ali “uz malo šminke“ može postati “simbol uspeha“, prema njegovim rečima. Nije ni to baš jasno kako smrdi na cigarete, a zeleni tepisi koji prekrivaju spratove su puni fleka i prljavštine, a često se mogu videti i bubašvabe.
Pedesetosmogodišnja Šurije Abazi, čistačica u hotelu, počela je da radi u njemu samo mesec dana posle otvaranja, a kaže da danas vode računa o tome da gosti (kojih više nema) imaju sapun i šampon. Hotel je nekada bio omiljeno mesto uticajnih komunista, pa je tako Josip Broz Tito imao svoj predsednički apartman na četvrtom spratu.(Agencije)♦