Beogradski izbori: Proslava pobede SNS uz šapanjac!

Beogradski izbori: Proslava pobede SNS uz šapanjac!

04/03/2018 Off By

Ranka Čičak

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je lista koju je predvodio na beogradskim izborima osvojila više od 45 dosto glasova, što je najbolji rezultat koji je ikada ta stranka postigla u Beogradu.


Vučić je na konferenciji za novinare, odgovarajući na pitanja, rekao da od proglašenja izbornih rezultata traje rok od 15 dana za konstuituisanje Skupštine Beograda, a zatim i 30 za izbor garadonačelnika, što sve zajedno znači da će se gradonačelnik znati za 47 do 52 dana.
Raspoloženi predsednik SNS ocenio je da je “Danas bio dobar dan, dan kada su građani na miran i demokratski način birali svoje predstavnike i pokazali istinsko demokratsko lice zemlje, uprkos brojnim pretnjama i pritiscima da će taj proces da uruše”.
Požalio se da su njegovi politički protivnici i večeras nastavili sa pretnjama i negativnom kampanjom, poručujući da će im trebati manje vremena da me pobede.
Zahvalio je ljudima iz stranke, aktivistima, onima na listi SNS i poručio da će svi biti na različite načine posvećeni velikoj podršci građanima Beograda.

Posebno je, kaže, impresioniran rezultatima i brojem glasova u prigradskim opštinama, mada, kako je primetio, ni broj onih koji su za njih glasali u centralnim gradskim opštinama nije mali.

“A sve na kraju krajeva nije loše”, zaključio je, a građanima u svim mestima u kojima se danas glasalo zahvalio što su izašli u značajnom broju i poručio da je ovo za SNS obaveza više da se zajednički borimo i radimo u budućnosti.

…..

Predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić rekao je da je do 23 sata prema preliminarnim rezultatima izbora za odbornike skupštine Grada Beograda obrađeno 214 mesta, odnosno 18.6 obrađenih potpisanih zapisnika, što je 12,7 obrađenog biračkog tela.

Prema preliminarnim rezultatima lista Aleksandar Vučić-zato što volimo Beograd osvojila je 46. 26 odsto glasova, lista Ivica Dačić – SPS i JS osvojila je 6,35 odsto glasova, lista Aleksandra Šapića je osvojila 8,25 odsto i lista Dragana Đilasa 18.09.

Liste Ne davimo Beograd i Dosta je bilo i Dveri osvojile su 3,7 i 3,6 odsto dok su ostale liste su osvojile daleko manji procenat glasova.

Lukić je istakao da je današnji izborni dan protekao u miru.

“Nije bilo značajnijih kršenja pravila. Prema našiom informacijama sve je proteklo po pravilima o radu biračkih odbora”, zaključio je Lukić i rekao da će mediji naknadno biti obavešteni o sledećoj konferenciji za novinare.♦