VUKOMANOVIĆ: MOGU BITI ZADOVOLJNA SARADNJOM S MOJIM KOALICIONIM PARTNERIMA IZ SNS

15/01/2015 Off By

Komentarišući odnose SPS i SNS, Vukomanović je navela da je Dačić precizirao da su “socijalisti vrlo korektan i odgovoran partner u ovoj vladi”


dijana

Ranka Čičak

 

ŠEFICA poslaničkog kluba SPS u Skupštini Srbije, Dijana Vukomanović izjavila je danas da predloženi zakoni, kao i Zakon o Fondu za razvoj Republike Srbije predstavljaju kontinuitet reformi i politike štednje.
“To je kontinuitet zakona, reformi i politike štednje. Štedi se na svakom dinaru. Odmah naglašavam vrlo povoljne uslove kineskog kredita za ojačanje energetske stabilnosti zemlje i isto tako veći stepen stabilnosti Fonda za razvoj. Više Srbija ne garantuje garancijama, to će doprineti fiskalnoj stabilizaciji i smanjiti deficit i spoljnu zaduženost zemlje i javni dug”, rekla je Vukomanović novinarima u Skupštini.
Rekla je i da to otvara prostor za što bolje uslove okončanja procesa privatizacije. Govoreći o početku predsedsedavanja Srbije OEBS-om, Vukomanovićeva je rekla da je to nešto na šta se dugo čekalo. “Ubeđena sam da će se građani Srbije tome radovati, pošto je ovog prepodneva Srbija preuzela mesto predsedavajućeg u jednoj globalnoj organizaciji “ OEBS. To smo čekali dugi niz godina i konačno se ostvarilo”, rekla je ona i ocenila da je Srbija u “odličnom društvu, društvu 57 zemalja”. Vukomanovićeva se saglasila s ranijom izjavom šefa diplomatije Srbije Ivice Dačića da je “to velika odgovornost za Srbiju i istovremeno velika čast”.
Komentarišući odnose SPS i SNS, Vukomanović je navela da je Dačić precizirao da su “socijalisti vrlo korektan i odgovoran partner u ovoj vladi”.
“Zato smo izabrani kao partneri većinske stranke, SNS. Kao šefica poslanicke grupe SPS u Skupštini, mogu biti zadovoljna saradnjom s mojim koalicionim partnerima iz vladajuće koalicije, prvenstveno sa SNS i šefom posalaničke grupe Zoranom Babićem, tako da mislim da smo zaista i korektan i konsturkivan partner”, rekla je ona. Vukomanović je kazala da svaku vrstu kritike ne treba tumačiti kao sukob. “Mi svi radimo u interesu građana Srbije i sa SNS delimo istorijsku, naglašavam, istorijsku odgovornosti i zato sve i da hoćemo, da
pobegnemo od te odgovornosti ne možemo, jer to pamte građani”, dodala je ona. Šefica poslaničke grupe SPS ocenila je da je dobro što je premijer Aleksandar Vučić juče posetio Kosovo. Ocenila je da je “preko potrebna stanovništvu ta vrsta kontakta i razgovora s najvažijim političarima iz Beograda i Srbije (koja) je izuzetno važna, to je ohrabrenje narodu, na prvom mestu”, rekla je Vukomanović.
“Pre nekoliko meseci sam bila na Kosovu i vrlo dobro znam koliko naši građani cene kada neko iz Beograda dođe, a pogotovo tako visok rang političara kao što je predsednik vlade”, zaključila je Dijana Vukomanović.<


POLITIKA

.

rtsSEDNICA VLADE: DONETA UREDBA O FINANSIRANJU RTS I RTV

Poplave i klizišta su oštetila 36 zdravstvenih objekata u Srbiji i sanacijom će se obezbediti normalno funkcionisanje zdravstvenog

 

 

индекс131KONFERENCIJA ZA MEDIJIE ALEKSANDRA VUČIĆA I MILORADA DODIKA

Vucić je zahvalio Svetskoj banci koja se izjasnila o postupaku odabira firme za isušivanje Tamnave i navela da

 

 

vudeven131ALEKSANDAR VUČIĆ POSLE SUSRETA SA DEVENPORTOM

  Ja ipak ne menjam stav a ni Srbija koja ima svoj ponos i ozbiljnu spoljnu politiku. Neće

 

 

vudavenVUČIĆ PRIMIO DAVENPORTA

Predsednik Vlade zatražio je podršku Evropske unije za davanje saglasnosti na plan restrukturiranja „Železare Smederevo“ i biznis plan