Crna Gora: Opozicija će bojkotovati govor Junkera u Skupštini

Crna Gora: Opozicija će bojkotovati govor Junkera u Skupštini

27/02/2018 Off By

 

Stranke i koalicije crnogorske parlamentarne opozicije najavile su da će danas u Skupštini Crne Gore bojkotovati obraćanje predsednika Evropske komisije Žan Klod Junkera.

 

Poslanici opozicionog saveza Demokratski front /DF/ neće prisustvovati zbog toga što su, kako navode, dobili informaciju da neće moći da postave pitanja Junkeru.

“Ne želimo da pravimo dekor i da deluje da je u Crnoj Gori sve u redu i da je tu prisutna i opozicija”, rekao je šef Poslaničkog kluba DF-a Slaven Radunović.

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović danas je tokom sastanka sa šefom Delegacije EU u Crnoj Gori Aivom Oravom saopštio da njegovi poslanici sutra neće biti u parlamentu kada Junker bude govorio jer, kako je naveo, neće prisustvovati radu nelegitimnog parlamenta, koji je formiran na antievropskim načelima.

Uvažavamo gospodina Junkera, ali naš nedolazak na sutrašnju sjednicu je odbrana onoga što su evropske tekovine i onoga što gospodin Junker predstavlja”, rekao je Abazović, saopšteno je iz URA.

I lider Demosa Miodrag Lekić sutra neće prisustvovati sednici parlamenta na kojoj će govoriti Junker jer su, kako je rekao, motivi za bojkot ostali isti.

“Lekić je šefu Delagacije EU Oravu rekao danas da ceni posetu Junkera, ali da su motivi za bojkot parlamenta ostali isti kao i 16. oktobra 2016. kada su održani neslobodni izbori sa neregularnim ishodom”, saopšteno je iz Demosa.

Junker, koji će danas boraviti u Podgorici obratiće se posle podne poslanicima u Skupštini Crne Gore.

Poziv za prisustvo upućen je i najvišim državnim funkcionerima, predstavnicima Vlade Crne Gore, kao i rezidentnim ambasadorima EU u Podgorici. Junkera će prethodno primiti predsednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović.♦