ART GALERIJA – KAFE “BETI FORD”//Kolektivna izložba “Ja grafičar”

ART GALERIJA – KAFE “BETI FORD”//Kolektivna izložba “Ja grafičar”

25/02/2018 Off By
Art galerija – kafe “Beti Ford” u Beogradu, u okviru autorskog projekta “Umetnikov otisak” grafičarke Ane Marinović, predstavlja kolektivnu izložbu na temu “Ja grafičar”.

 


Na izložbi će biti predstavljeni radovi 15 umetnika. Zastupljene su sve grafičke tehnike visoke, duboke i ravne štampe u kojima se realizuje originalna umetnička grafika (akvatinta, bakropis, bakrorez, suva igla, mecotinta, litografija, linorez, drvorez, linogravura, kolografija kao i njihove kombinacije).

Otvaranje je zakazano za sredu 28. februara u 19 časova, u Art kafe galeriji Beti Ford, Zetska 2, Beograd.

Izložba je otovrena do četvrtka 8. marta 2018. Radno vreme galerije je svakog dana, osim nedeljom, od 17 časova do ponoći.

Umetnički savet galerije koji čine: Ana Marinović (grafičarka, članica ULUPUDS-a), Edvina Romanović-Hudeckova (magistar likovnih umetnosti), Igor Markišić (master na odseku grafika i knjiga), Milena Mitrović (dipl. grafički dizajner i master visual dizajna).

“Umetnikov otisak” je autorski projekat Ane Marinović, diplomiranog grafičara. Cilj tog projekta je promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva. Umetnici čiji rad se promoviše su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani umetnici.♦