Zagreb: Svečani doček za Aleksandra Vučića na Pantovčaku

Zagreb: Svečani doček za Aleksandra Vučića na Pantovčaku

12/02/2018 Off By

Uz intoniranje himni Srbije i Hrvatske predsednica Kolinda Grabar Kitarović je na Pantovčaku dočekala Aleksandra Vučića. Odsvirale su se himne, nakon toga je Vučić pozdravio gardu.


Predsednik Srbijekoji je stigao u dvodnevnu posetu Hrvatskoj tokom koje će se sastati i sa hrvatskim premijerom, ali i predstavnicima srpske manjine.

Očekuje se da će se predsednik Srbije sastati sa hrvatskom predsednicom u četiri oka, nakon čega će uslediti i susret sa premijerom Andrejem Plenkovićem.

Vučić će učestvovati i na poslovnom forumu privrednika dve zemlje, a u utorak će posetiti Vrginmost i zatim govoriti na Skupštini Srpskog narodnog vijeća i Zajedničkog vijeća opština.

Vučić je jučer izjavio kako očekuje da će se razgovarati o otvorenim pitanjima poput nestalih, granice, odnosu prema manjinama te unapređenju ekonosmkih odnosa.

U Zagrebu su danas postavljene srpske zastave duž trase kojom će se kretati i ispred institucija koje će posetiti predsjednik Srbije.

Deo grada gde su vlada i Sabor praktično je potpuno zatvoren, a na Markovom trgu, između njih, i okolnim ulicama nema nikog, izuzev novinara i policije.(Agencije)♦