Vučić prihvatio poziv Kolinde Grabar Kitarović da poseti Hrvatsku

Vučić prihvatio poziv Kolinde Grabar Kitarović da poseti Hrvatsku

31/01/2018 Off By

Ranka Čičak

Aleksandar Vučić prihvatio je poziv hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da poseti Zagreb u februaru. Vučić je na konferenciji za novinare rekao da će u Hrvatskoj najverovatnije boraviti 12. i 13. februara.

 

“Smatram da je za našu zemlju veoma važno što smo dobili poziv Kolinde Grabar Kitarović da posetimo Hrvatsku. Prihvatamo poziv i mislim da će to biti 12. i 13. februara”, rekao je Vučić na konferenciji za medije sa predsednikom EP Antoniom Tajanijem.

Predsednik Srbije je rekao da će se sastati i sa svim hrvatskim zvaničnicima, kao i sa predstavnicima srpskog naroda. “Gledaću da posetim obične ljude, Srbe koji žive u Hrvatskoj”, rekao je Vučić.

“Kakav će rezultat pčosete biti … Nadam se da ćemo stvari malo pomeriti unapred, ali lošije da bude od trenutnog stanja mislim da ne možemo ni da očekujemo, niti bi trebalo toga da se plašimo”, rekao je Vučić.

Tajani je pozdravio odluku predsednika Srbije da prihvati poziv Grabar Kitarovićeve. Smatra da Vučićev potez predstavlja pokazatelj dobre volje da se razgovara.♦