Posle ubistva Olivera Ivanovića: Vučić najavljuje i srpsku istragu!

Posle ubistva Olivera Ivanovića: Vučić najavljuje i srpsku istragu!

16/01/2018 Off By

Ranka Čičak

Posle današnje konferencije za novinare predsednika Aleksandra Vučića sve je jasnije da ubistvo Olivera Ivanovića odgovara najviše Albancima i Vučićevoj opoziciji u Srbiji.

 

Celo jutro albanski portali i TV optužuju Vučića za ubistvo, a to isto na društvenim mrežama u Srbiji rade i Vučićevi politički neprijatelji. Vučić je čak i pročitao Tviter Slaviše Lekića predsednika NUNS-A koji ga direktno povezuje sa ubistvom.
Novinatima je Vučić najavio da će srpski istražni organi tražiti da se uključe u zvaničnu istraiu , a ako im ne dozvole oni će ipak pronaći ubucu.
– Ubice su ostvaile određene tragove i to je razlog što Srbija traži aktivno učešće u istrazi. Postoje ideje da se neke zemlje unutar KFOR-a povuku sa kontrolne administrativne linije. Ja upozoravam da neki ne pokušavaju da današnju tragediju iskoriste za uvođenje kosovskih snaga na sever.
Priština pokušava da napravi svoje oružane snage. Pošto im je potrebno 280 Srba koji bi pristali da rade u kosovskim snagama oni su uspeli da zavrbuju i potkupe njih trideset dvojicu.
Sa žaljenjem je zaključio da ga napadaju oni kojima nije stalo do Olivera već do političke propaande:
– Kad sve ovo prođe pitajte Oliverovu porodicu koliko su im ti poltikanti pomagali dok je Oliver bio u zatvoru a koliko neki drugi koji sada optužuju. Bednici kažu vlast ubija političke protivnike. Misle da će lažima steći poene, sram ih bilo. Po toj logici da ja ovom trenutku budem ubijen, značilo bi da su me ubili Amfilohije, Saša Janković , Đilas i drui moji neprijatelji.Tako govore i ljudi koji vode novinarske organizacije. To su politički komesari, a ne novinari.
Na pitanje da li su srpske službe brezbednosti imale naznake o mogućem atentatu, Vučić je odovorio da je danas na Savetu za nacionalnu bezbednost rečeno kako nikakvih upozorenja nije bilo. Neki su novinari primetili da je na današnji dan pre četiri godine ubijen Oliverov najbolji drug, a Vučić je dodao da je još jedno slično ubistvo na isti datum napravljeno i ranije. Pročitao je novinarima poruku američkog ambasadora koji je pozvao institucije na KiM da što pre istraže slučaj i krivce privedu pravdi.
Tatjana Lazarević iz portala KosSev pročitala je predsedniku Vučiću sve što je on tokom vremena govorio protiv Olivera. Rekla je da su mu dva puta palili auto, a bio je zapaljen i auto njene redakcije. Na severu Kosova izbrojala je 280 oružanih napada i pitala da li ova saznanja mogu pomoću u istrazi. Potsetila je da je Vučić jednom prilikom Olivera nazvao patološkim lažovom.
– Da li mislite da je neko ubica ako je rekao da je ubijeni imao patološku potrebu za isticanjem? , odovorio je ljutito Vučić.
Ponovio je da je on više pomogao Oliveru nego svi napadači zajedno. Razgovarao s njim posle paljenje automobila. Zaključio je da ubistva rade poremećeni umovi, a oni koji pokušavaju da to iskoriste su još poremečeniji.♦