Amfilohije na promociji svoje knjie „Novo kosovsko raspeće” : Beograd završava ono što je počeo Đukanović

Amfilohije na promociji svoje knjie „Novo kosovsko raspeće” : Beograd završava ono što je počeo Đukanović

15/01/2018 Off By

 

Amfilohije, koji je jedan od potpisnika Apela za odbranu Kosova i Metohije, rekao je da ne razume reakciju srpskih zvaničnika nakon što je izjavio da se boji da politika srpskog predsednika Aleksandra Vučića vodi izdaji Kosova i Srbije

Mitropolit crnogorski – primorski Amfilohije rekao je da sve što se sada događa s politikom u Srbiji predstavlja samo nastavak dukljansko-montenegrinske ideologije koja je ovdje preovladala i koja gospodari Crnom Gorom.
On je ovo rekao na promociji svoje knjige „Novo kosovsko raspeće” u kripti Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, prenosi “Dan”.

Amfilohije, koji je jedan od potpisnika Apela za odbranu Kosova i Metohije, rekao je da ne razume reakciju srpskih zvaničnika nakon što je izjavio da se boji da politika srpskog predsednika Aleksandra Vučića vodi izdaji Kosova i Srbije.

“Oni su htjeli da svu krivicu zbace na jednog potpisnika ovog apela. Zabrinut sam što je u ovom trenutku Srbija ućutala. Ovaj apel nije bio napad ni na koga, samo je branio žilu kucavicu Srbije. Od 2008. godine ne jedanput sam Mila Đukanovića nazvao najvećim izdajnikom Crne Gore u njenoj istoriji, i to ponavljam i sada. Sadašnja crnogorska vlast je priznala nezavisno Kosovo, što znači da je pljunula na samu sebe. Ne Crna Gora, već ova grupa dukljana, montenegrina, koja nastavlja obezboženu politiku i koji se odričući se Kosova i Metohije odriče izvorne i prave Crne Gore. Ovo što se sada događa sa politikom u Srbiji samo je nastavak ove dukljansko-montenegrinske ideologije koja je ovdje preovladala i koja gospodari Crnom Gorom. Oni ne rade ništa novo”, kazao je Amfilohije.

On je dodao da je Đukanović već izdao i predao Kosovo i „ovi samo to hoće da nastave, i još im je krivo što ima neko ko nije saglasan s tim”.

“Prvo je ovdje počela ta izdaja, pa se onda sada nastavlja i htjela bi da se završi u Beogradu, u ime Srbije. Hvala Bogu da je ovaj apel napisan i uvjeren sam da će on odigrati značajnu ulogu i u Beogradu i u Srbiji. To je jezik istinske i prave Srbije i istinske i prave Crne Gore”, naglasio je Amfilohije.(Agencije)♦