Vlada Crne Gore osuđuje reči Amfilohija o srpskoj premijerki!

Vlada Crne Gore osuđuje reči Amfilohija o srpskoj premijerki!

09/01/2018 Off By

 

Vlada Crne Gore i njen premijer Duško Marković ne slažu se sa rečnikom crkvenog velikodostojnika jer je uvredljiv prema predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić. Tim pre što takva ocena dolazi iz Crne Gore, koja ne prihvata jezik diskriminacije, po bilo kom osnovu, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Povodom izjava srpskih zvaničnika da se bavi vradžbinama mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je da su vradžbine kada se za premijerku postavi Ana Brnabić.

“Ako je Vučić prvi put u istoriji srpskog naroda postavio jednu takvu osobu za premijera da navodno bude ugled srpskih majki i sestara, to su vradžbine, a ne ono što govori mitropolit i što je govorio još od 1981. godine, kada je upućen prvi apel, kada je spaljena Pećka patrijaršija”, izjavio je za podgorički Dan mitropolit Amfilohije.

Iz Vlade Crne Gore ističu da imaju odličnu saradnju sa Vladom Republike Srbije i premijerkom lično, na svim konkretnim i važnim pitanjima od interesa za građane naše dve zemlje, kao i za ceo Region.

“Verujemo da i ogromna većina naših građana okreće leđa retrogradnim vremenima, koja se ovakvim izjavama pokušavaju oživeti, kao i svima onima koji i dalje žive u njima”, poručuju iz Vlade (Agencije).♦