Zorana Mihajlović posetila aerodrom “Nikola Tesla”: da – za vanredne izbore

Zorana Mihajlović posetila aerodrom “Nikola Tesla”: da – za vanredne izbore

09/01/2018 Off By

Ranka Čičak

Posle obilaska Centra kontrole letanja i terminala 1 i 2 Beogradskog aerodroma Nikola Tesla, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je novinarima da je zadovoljna sadašnjim stanjem ovog aerodroma.


Isto je tako zadovoljna i rezultatima izbora firme za koncesiju. Ni jedan radnik aerodroma neće biti otpušten, a tri odine se neće povećavati naknade. Tek zatim će se one postepeno podizati prema rastu cene na malom.
Koncesija data francuskom partneru neće smanjiti interes naše vlade za male aerodrome širom Srbije. Naprotiv oni će se razvijati kao rezervni aerodromi dok će Kraljevo biti najzgodnije za kargo saobraćaj. U Nišu se već radi na modernizaciji arodroma. Toranj stanica u Beoradu spada neđu deset najboljih na svetu a beoradsa kontrola leta se ubraja među najbezbednije.
Srpska pilotska akademija odškolovala je pilote celog sveta pa tenutno njih 2500 leti sa vršačkim diplomama. Ipak ovaj biznis će u budućenosti biti ustupljen nekom strateškom partneru.
Na pitanja o budućem spajanju preduzeća Putevi Srbije i Koridori Mihajlovićeva kaže da je to njena stara ideja i da se čekalo da se dovrši Koridor 10.
– Treba nam kompanija koja će se boriti sa izazovima novih puteva i baviti se njhovom izgradnjom i održavanjem.
– To mora biti moderno preduzeće koje će učestvovati u svim svetskim a i našim javnim tenderima.
– Srbija je bila zemlja sa najviše divlje gradnje u Evropi. Pre dve odine donela je zakon o ozakonjenju. Prvo je popisano 3.miliona nelegalnih objekata a zatim se krenulo u realuizaciji.Za zamo godinu dana je legalizovano 123 divlje gradnje najviše u Beoradu. Mihalovićeva je očekivala više.
Lokalne samouprave će nastaviti ovaj posao a u buduće neće biti divlje gradnje pošto se dozvola dobija za tri dana.
Novinari su pitali ministarku o njenom mišljenju treba li ići na vanredne parlamentarne izbore. Ona smatra da građani vole da vide rad i rezultate:
– Neki pre nas više su gledali lične zarade neo rad. Jedn od rzloga zbog kojih bih htela na parlamentarne izbore da dokažemo da smo mi ti kojima građani veruju, a ne zasto što smo lepi već zato što smo vredni, radni i volimo svoju zemlju. Ukoliko to sutra bude tema Predsedništva SNS ja ću ovo ponoviti.Foto BERB)♦