Pop Mandurić napada Balaševića – a hvali – Tomsona

Pop Mandurić napada Balaševića – a hvali – Tomsona

30/12/2017 Off By
NAKON što je omiljeni hrvatski svešenik Ivan Mandurić Đorđa Balaševića nazvao “notornim bezveznim bezličnim i prijetvornim prilivodom”, odlučio je da objasni svoj status u podužem tekstu koji je objavio na blogu, piše bisanski portal Buka.

“Pater Ike Mandurić u podužem tekstu dotaknuo se Đorđa Balaševića, Thompsona, Doris Dragović i Bore Čorbe i između ostalog zaključio da se Balašević treba obratiti. Mandurić je naveo kako je Balašević pjevao huškačke pjesme protiv Slovenaca, Albanaca i Hrvata te kako bi trebao imati isti tretman kao Doris Dragović koju su novinari u Srbiji pokopali pred beogradski koncert zbog izjave da nikad neće pjevati u Srbiji.
“Nema šanse da Balaševića jednako tako pričeka neki novinar HRT-a, i postavi mu ta pitanja o Vukovaru, i podsjeti ga što je onda govorio. Nego, oni umjesto toga, čine sve kako se Balašević ne bi suočio s tim pitanjem. Oni Balaševiću tepaju, prikazuju ga kao nevinu dobru napaćenu dušicu, simpatičnog bezazlenog lika… Od njega zapravo prave simpatičnog Djeda Mraza. A tko ne voli Djeda Mraza? Dakle, kod nas, mediji ne da ne rade svoj posao, nego čine suprotno od onoga što bi morali i trebali činiti. Nema tog novinara koji bi se usudio nešto takvo pitati Balaševića u Zagrebu pred kamerama. Da se to dogodi, valjda bi premrlo pola Hrvatske od šoka”, piše pater Ike.
“Zašto onda ne zamjeram i Thompsonu? Kao što rekoh, nikome ne treba braniti da pjeva. Kad je njegov slučaj u pitanju, novinari – to svi možemo posvjedočiti – ne propuštaju postaviti brdo i svu silu svih mogućih škakljivih pitanja. I nikada ga, za razliku od Balaševića, nisu tetošili, prikazivali kao nekog dobricu … nego, naprotiv. Nadalje, Thompson je prošao iskrenu duhovnu katarzu – obraćenje – za koju se zna – a za koju ga novinari, naravno, nikada ne pitaju. Ja za nju znam, i stoga; i baš stoga, vjerujem njegovim pjesmama. Znam što osjeća, pa se posve mirno i pouzdano mogu prepustiti njegovoj glazbi, jer znam da su proizišle iz iskrene duše”, zaključio je svećenik.(Buka)♦