Ana Brnabić posetila KBC “Dragiša Mišović”

Ana Brnabić posetila KBC “Dragiša Mišović”

20/12/2017 Off By

 

Ana Brnabić priznala je, tokom posete kliničko-bolničkog centra “Dragiša Mišović”, da se u poglavlju 23 u pregovorima o pristupanju Evropskoj uniji kasni u nekim stvarima, ali je najavila da će se rad na tome u sledećoj godini nastaviti jače nego do sada.

Obilazeći radove na obnovi bolnice “Dragiša Mišović”, je rekla da je zadovoljna radom na primeni akcionog plana za pregovaračko poglavlje 24, koje je lakše od onog 23, a da kašnjenje u primeni nije samo do Vlade.

-U primeni poglavlja 23, koje je osnova za sva ostala, radi se na najvažnijim stvarima – ustavnim reformama, a počeo je i “široki dijalog” sa nevladinim organizacijama i predstavnicima strukovnih udruženja, rekla je premijerka i dodala da se nada da će “tokom januara moći da pošaljemo prvi predlog Venecijanskoj komisiji”.

Osvrću se na stanje u zdravstvu Srbije rekla je da je u proteklom periodu zaposleno više od 8.000 lekara i zdravstvenog osoblja i odobreno je više od 5.500 specijalizacija, a smanjen je broj radnika u administraciji.

Ona je, prilikom obilaska radova na kliničko-bolničkom centru “Dragiša Mišović”, najavila da će u 2018. godini biti otvoreno sedam renoviranih klinika u Srbiji, a počeće radovi i na rekonstrukciji više kliničko-bolničkih centara.♦