Niš: Otvoren Klinički centar – slede Beograd, Novi Sad i Kragujevac

Niš: Otvoren Klinički centar – slede Beograd, Novi Sad i Kragujevac

17/12/2017 Off By

Ranka Čičak

U Nišu u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i članova Vlade svečano je otvoren novi Klinički centar, namenjen pacijentima sa juga i jugoistoka Srbije,
Vučić je posle obilaska Kliničkog centra rekao da smo otvaranjem pokazali da smo izlečili najveću boljku našeg društva i da ubuduće odustajanja nema i da je optimizam pobedio u celoj Srbiji. Rekao je da je došao da podeli sa građanima najveći osmeh koji ima i da je ostao zadivljen zdanjem bolnice, na mestu na kojem je pre godine bila prašnjava i neuređena livada.

Vučić je istakao da je niški Klinički centar prvi koji je započet i završen u Srbiji i obećao da će i ostali centri biti završeni, prvo Klinički centar Srbije u Beorgadu, a zatim i centri u Novom Sadu i Kragujevcu.

-Svaki novi zadatak pred nama, svaki put, fabrika, bolnica… sve što smo započeli, završićemo i to ne da biste nas hvalili i ne zbog izbora, nego zato što je naš posao da naučimo sebe, svakog čoveka da je rešenje u radu i da u Srbiji može da postoji srećan kraj, rekao je Predsednik i poručio da zdravlje jeste i mora da bude najveća vrednost Srbije.

“Život i zdravlje naš su najsvetiji zadatak. Srbiji su potrebni zdravi ljudi, a njima zdrava Srbija. Ovde se te dve vrednosti sreću i udružuju i daju novu nadu”, rekao je Vučić.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar na otvaranju je rekao da očekuje da od sledećeg ponedeljka dođu prvi pacijenti i dodao da će, pored dva nova aparata za zračenje, iduće nedelje stići još jedan, tako da neće biti više listi čekanja.

Premijerka Ana Brnabić smatra da je ogromna stvar završiti Klinički centar posle 47 godina i najavila da su na redu klinički centri Srbije i Vojvodine, Koridor 10, Koridor 11…

“Ja sam ponosna što sam predsednica ovakve Vlade Srbije. Sledeći put ćemo ovde postaviti kamen temeljavc za Naučno-tehnološki park”, najavila je Brnabićeva.

U obnovu i izgradnju Kliničkog centra, koji se prostira na oko 45.000 kvadrata, uključujući i nabavku nove opreme, uloženo je 50 miliona evra. Radovi su počeli 2013. godine.♦