Od ponedeljka u beogradskoj Art – kafe galeriji izlaže Predrag Končar

Od ponedeljka u beogradskoj Art – kafe galeriji izlaže Predrag Končar

09/12/2017 Off By

 

 

U ponedeljak 11. decembra u Art – kafe otvaranju izložbe Umetnikov otisak. Pogledaće radove “ANTHROPOS + RETROSPEKTIVA.” Predraga Končara. ANTHROPOS + RETROSPEKTIVA je samostalna izložba beogradskog umetnika Predraga Končara, na kojoj je predstavljen deo slika iz novog ciklusa “Anthropos”, kao i retrospektiva radova nastalih u prethodnom periodu.

Predrag je multidisciplinarni umetnik koji se posle dve decenije bavljenja dizajnom i digitalnom grafikom preusmerio u tradicionalnije oblike umetnickog izražavanja. Ima status samostalnog umetnika i spoljni je saradnik Maastricht Academy of Media Design and Technology. Realizovao je veliki broj projekata za velike internacionalne klijente, a kao stručni saradnik, radio je na do sada pet objavljenih knjiga posvećenih multimedijalnim tehnologijama. Takođe, objavio je istraživački rad iz oblasti vizuelne kulture “Richter vs. Richter: The visual journey through the collective unconscious”. Predrag je član ULUPUDS, Portrait Society of America i Mense.


ANTHROPOS je vizuelno istraživanje u kome se kroz tradicionalne slikarske tehnike primenjuje estetika digitalnog izraza, sa ljudskim bićem kao glavnim subjektom, čija spoljašnost ne uspeva da prikrije unutrašnje stanje. U ovom novom, inovativnom vizuelnom izrazu, kao i u većini prethodnih umetnikovih radova, koristi se jungovski diskurs kao metoda kojom se dekonstruiše pojavnost i nagoveštava unutrašnja suština.
“Umetnikov otisak” je autorski projekat Ane Marinović, diplomiranog grafičara.
Cilj ovog projekta je promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva. Umetnici čiji rad promovišemo su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani umetnici.
Izložba je otovrena do 18. decembra 2017. godine.♦