Vučić na obeležavanju Dana osoba sa invaliditetom

Vučić na obeležavanju Dana osoba sa invaliditetom

04/12/2017 Off By

Ranka Čičak

Predstavnici Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom, povodom njihovog dana sreli su se sa Aleksandromr Vučić.


Vučić je, na obeležavanju Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom i 10 godina Nacionalne organizacije, ukazao da Švajcarska i Austrija nemaju more, na primer, ali da su među najbogatijim zemljama, jer imaju ljude, koji su marljivi i po tome se razlikuju od drugih.

-Neko ima naftu, ali je posle 50 godina više nema. Ljudi koje stvaramo su bogatstvo”, podvukao je predsednik Srbije.Vučić je kazao da je danas imao susret sa zamenikom šefa južnokorejske diplomatije, zemlje koja je bila “okovana” sukobima i ratovima, ali je sprovela dve teške reforme i postala država sa najsnažnijim ekonomskim bumom.
“Vi svojim radom podigli ste ugled Srbije, napravili nešto što niko drugi nije umeo da napravi”, rekao je on i našalio se da, iako je dobar šahista i da mnoge pobeđuje, protiv šahovskog tima slepih i slabovidih ne bi smeo da igra “ni na desetoj tabli”.
Predsednik je podvukao da su nagrade za paraolimpijce izjednačene sa nagradama za olimpijce i da smo jedna od retkih zemalja koja je to učinila.(Foto BERB)