Savez za promene: BiH neće priznati Kosovo!

Savez za promene: BiH neće priznati Kosovo!

15/11/2017 Off By

 

Član Predsedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da Savez za promene (SzP) garantuje da BiH neće priznati nezavisno Kosovo, i da za to nema ni minimalne šanse.

– Dok je SzP u vlasti na nivou BiH priznanja Kosova neće i niti može biti. Imamo sve instrumente da to zaustavimo i za nas je ta tema završena. Garantujemo da do toga neće doći – naveo je Ivanić nakon konsultacija s ministrima u Veću ministara BiH i poslanicima u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH iz Saveza za promjene.
Ocenio je da su poslednje, kako je naveo, ratnohuškaške izjave “stvari koje nas vraćaju u ‘90. godine” i osuđuje sve takve izjave.
– Interes u BiH je mir i stabilnost i ratnu galamu, koja je prošlo vreme, osuđujemo – naglasio je.

-BiH tone u krizu, koja je prvenstveno uslovljena lošim odnosima unutar FBiH i bilo kakvo ulaženje RS u te sukobe nije dobro i treba da se okrene svojim pitanjima – rekao je član Predsendištva BiH iz RS.
Rekao je da Srbi nisu akteri u toj krizi, koja bi mogla da dovede do toga da cela BiH postane Mostar, u kojem godinama nema izbora.
– Ne treba nam sukob – poručio je Ivanić i dodao da se neće povući iz bh. institucija samo zato što je na to pozvao entitetski predsjednik Milorad Dodik.
Smatra i da ne treba davati, kako je rekao, previše značaja izjavi bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, jer “one nemaju efekta”.
Vjeruje da ni ove izjave Izetbegovića “neće ostaviti nikakve ozbiljne posljedice za RS i Srbiju”.(Agencije)♦