LSV: Izostanak odgovora Čepurinu loš po Srbiju

LSV: Izostanak odgovora Čepurinu loš po Srbiju

11/11/2017 Off By

 

Generalni sekretar LSV Bojan Kostreš pita ministra spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Ivicu Dačića zašto je izostala reakcija povodom uvredljivog nastupa ambasadora Ruske Federacije u Srbiji Aleksandra Čepurina.

 

Kao što je poznato, Čepurin je prošle nedelje predstavnike građanske opozicije optužio za antisrpstvo, te se veoma uvredljivo izrazio o pojedinim diplomatskim predstavnicima u Beogradu, podseća Kostreš i dodaje da je Republika Srbija nazavisna država, a ne moneta za potkusurivanje velikih sila!

-Izostanak reakcije po ovom pitanju je nedopustiv i samo pojačava uverenje da se pojedini članovi Vlade Srbije ponašaju sluganski prema diplomatskim predstavnicima Ruske Federacije.

Srbija će biti poštovana država, ako je sami budemo poštovali, ali politika straha od kritika poteza vlasti u Moskvi i njenih predstavnika u Beogradu je samo izraz slabosti i nedostatak samopoštovanja.
Srbija nije ruska gubernija, nego je samostalna država, koja mora da nastavi svoj evropski put.
Duboko se nadamo da ovaj stav deli barem deo članova Vlade Republike Srbije!, zaveršio je gensek LSV pisanu izjavu medijima.(Press LSV).