Kritika na kritiku: Pacoli odgovara Čepurinu

Kritika na kritiku: Pacoli odgovara Čepurinu

06/11/2017 Off By
Ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli ocenio je da ruski ambasador u Beogradu

Aleksandar Čepurin navodima da je Kosovo i dalje deo Srbije nastavlja neprekidne pretenzije Rusije da kreira lažne vesti i pravi konfuziju između lokalnog i međunarodnog mišljenja, prenose Bota sot .
Kako navodi Bota sot , Pacoli je reagovao na izjavu Čepurina koji je rekao da Kosovo na osnovu svih međunarodnih zakona i propisa i dalje deo Srbije, i naveo da je ambasador zaboravio da su brojne međunardone instance ocenile da proglašenjem nezavisnosti Kosova nije prekršeno međunarodno pravo.
“Rusija je stalno bila deo procesa pregovora za rešavanje konačnog statusa Kosova. Možda je prošlo neko vreme, oko šest godina, a ruski ambasador je zaboravio, zato moram da ga podsetim da su Ujedinjene nacije, Međunarodni sud pravde u Hagu, dokazali svojom odlukom da proglašenje nezavisnosti Kosova ne krši međunarodno pravo, Rezoluciju Saveta bezbednosti iz 1999. godine ili Ustavni okvir…” naveo je Pacoli. Pacoli je naveo da jednostavno ne zna o kojim drugim međunarodnim zakonima i propisima govori predstavnik ruske diplomatije.
“Ne mogu da nađem bilo koji drugi razlog zašto to čine, nego da Rusija ima neprekidne pretenzije da kreira lažne vesti i stvara konfuziju između lokalnog i međunarodnog mišljenja”, rekao je Pacolli.
Čepurin je u intervjuu za Sputnjik rekao da “Kada je reč o Kosovu, po svim zakonima i svim međunarodnim pravilima, Kosovo je i dalje deo Srbije, i mi u potpunosti podržavamo teritorijalnu celovitost Srbije, zakonita prava i interese Beograda”(Agencije).♦