Zaev: Očekujemo pritiske Moskve kao na CG

Zaev: Očekujemo pritiske Moskve kao na CG

05/11/2017 Off By

 

Jedini izbor zvaničnog Skoplja je Evropska unija i NATO, izjavio je premijer Vlade Makedonije Zoran Zaev. Veruje da će Makedonija biti 30 članica Alijanse.

 

Spreman je, kaže, na žestoku reakciju Rusije kada dođe vreme za zvanično pristupanje Alijansi, kao one koju je nedavno osetila Crna Gora.
“Reagovala je Crna Gora, mi smo spremni, jer moja zemlja nema alternativu. Ja ponavljam – mi želimo da unapredimo saradnju sa Rusijom, želimo da, naprimer, tamo što bolje prodamo paradajz, da što više prodamo kupus i sve proizvode. Ipak mi nemamo alternativu, naš izbor je Evropska unija i NATO”, rekao je Zaev u emisiji “Živa istina”, prenosi portal Antene M.
Kaže da je na sve spreman, jer je to, poručuje, jedina opcija pravih lidera.
U Crnoj Gori je ulazak u Alijansu proizveo visoke tenzije, zamalo nije eskalirao u nasilje, a Rusija se pozicionirala kao otvoreni neprijatelj. Zaev u intervjuu govori i o mogućnosti da se nešto slično desi i u Makedoniji.
“Znam da je bilo i pokušaja likvidacije, dobro je što se na vreme reagovalo, sve je sprečeno, hvala Bogu. I sada neki analitičari kažu – sad si ti na redu. Ako nešto treba da se desi, neka se desi. Ja sam se prihvatio posla premijera, moja zemlja treba lidera, spreman sam da donosim odluke kakve naši građani očekuju, po svaku cenu, neka bude šta bude”, poručio je Zaev.(Agencije)♦