55. Beogradski sajam nameštaja od 7. od 12. novembra 2017.

55. Beogradski sajam nameštaja od 7. od 12. novembra 2017.

03/11/2017 Off By

 

Najvažniji događaji u Jugoistočnoj Evropi u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja – 55. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, uz 55. Međunarodni sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije – ponovo će biti mesto susreta proizvođača nameštaja i distributera, inženjera, dizajnera, arhitekata i šire javnosti.

 

U fokusu ovogodišnjeg Sajma su eminentna imena iz sfere industrije nameštaja, ugledni dizajneri, prestižni proizvođači i kompanije posvećene vrhunskom dizajnu, inovacijama, kvalitetu i funkcionalnosti nameštaja. Posetioci na jednom mestu mogu da vide najbolja i najsavremenija rešenja u oblasti proizvodnje nameštaja.

Ove godine Sajam učvršćuje svoj internacionalni karakter okupljanjem velikog broja poslovnih ljudi, kupaca, arhitekata, dizajnera i distributera iz regiona i svih krajeva Evrope. Veliki broj renomiranih kompanija koje će se ove godine po prvi put predstaviti, potvrđuju reputaciju Sajma. Među njima su velikani poput švajcarske kompanije VITRA čije je prisustvo potvrda kvaliteta na svakom događaju širom kontinenta, italijanski Mattiazzi i laCividina, kao i francuski Forestier. Zatim su tu španski Mobles 114, litvanski Emko i francuski Petite Friture. Eksluzivnim premijerama pridružuju se i kompanije koje ponovo izlažu – srpski GIR, švajcarski White Oak, bosanski MS&WOOD i hrvatska Prostoria potvrđujući da je Sajam neprikosnoven regionalni centar.

Veliki broj prestižnih kompanija koje će izlagati ove godine pokazuju da je Beogradski sajam sve atraktivniji i da se vraća na mapu bitnih evropskih dešavanja.

Tokom trajanja Sajma posetioci će imati priliku da pogledaju Izložbu mladih dizajnera koja okuplja mlade i perspektivne autore bacajući svetlo na zvezde u usponu.

Vrhunac manifestacije oličen je u nagradi Zlatni ključ koju internacionalni žiri dodeljuje najuspešnijim izlagačima za 2017. godinu.

Specijalan segment Beogradskog sajma nameštaja čini Design Talks, razgovori sa dizajnerima i arhitektama, koji će se odvijati svih šest dana trajanja Sajma i ugostiće veliki broj uglednih govornika iz celog sveta.(PressBS)♦