Skupština Srbije: Šešelj otkriva nove srpske teritorije u Donjeckoj i Kirovskoj oblasti

Skupština Srbije: Šešelj otkriva nove srpske teritorije u Donjeckoj i Kirovskoj oblasti

02/11/2017 Off By

Ranka Čičak

Poslanik Vojislav Šešelj pitao je Vladu Srbije zašto nije po hitnom postupku otkazala gostoprimstvo ukrajinskom ambasadoru u Beogradu, Oleksandru Aleksandroviću zbog izjave koju je da BIRN- u:

-Rekao je da Rusija obučava srpske najamnike da ubijaju Ukrajince. To nije istina. Jer, u ruskoj Donjeckoj oblasti bore se srpski dobrovoljci na srpskoj zemlji. To je pokrajina Slavenoserbija, koju je jošu 18. veku formirala ruska carica Jelisaveta Petrovna. Ima još jedna srpska zemlja koja je pod okupacijom ukrajinskih nacista. To je Novaja Serbija na prostoru današnje Kirovske oblasti. Aleksandrovič zatim kaže da je Rusija koristila srpske ekstremiste da izvde državni udar u Crnoj Gori.To je strašna laž i podvala crnogorskog mafijaškog režima Mila Đukanovića, koji je pohapsio grupu Srba pod lažnim optužbama i sada ih sudi u montiranom procesu u Podgorici. Kaže da Rusija ohrabruje srpski separatizam u RS, da koristi srpski faktor za destabilizaciju Makedonije. Da pokreće kosovske Srbe protiv kosovskih Albanaca. Da prodaje svoje avione Srbiji, kako bi stvorila tenziju sa Hrvatskom. A ne primećuje kako se Hrvatska do zuba naoružala. Izjavio je kako Putin ne mari za Srbiju, već je samo koristi za uništenje Evrope.
Posle takvih izjava šta Aleksandrovič šta traži u Beogradu?

 

Šta će Džim Doson u Srbiji?

Marinika Tepić traži od Vlade i BIE objašnjenje šta u Srbiji traži Džim Doson:
Ovaj Škotlanđanin, poznati fašista, neko ko se angažovao u kampanji Trampa mobilišući ekstrene desničare, naoružava svoje pristalice i bori se protiv osnovnih ljudskih prava izbačen je iz Mađarske i Grčke. Naša vlast štiti i njega i njegove pristalice u Srbiji. Najviše me brine što njegove pristalice maskirane i naoružane štite našu granicu od migranata.

Nataša Micić zabrinuta zbog kritika Haškog trinubala i zapada

Poslanica Nataša Micić pita odakle kredibilitet predsednici Vlade da kritikuje Haški sud, a ne vidi naše slabosti u slučaju Ovčara koji već 14 godina nije rešen:
-Da ne pominjem Štrpce, Sjeverin, ubistvo gardista.I predsednik Republike je zaoštrio retoriku prema Zapadu, naročito posle susreta sa gospodinom Brajanom Hojtom Ji.Rekao je da mu je odgovorio za oktavu više na upozorenje da ne možemo da sedimo na dve stolice. Bilo je bolje da mu odgovori tvrdnjom da je naš put EU, a ne da meri odgovore u oktavama.

Građani tuže Vojvodinu

Poslanica Aleksandra Jerkov je zabrinuta što je 340 građana tužilo Novi Sad i traže 2 milijarde dinara zato što su im novi putevi prošli kroz privatna dvorišta bez eksproprijacije i novčane naknade za štetu:
-Odakle grad misli da isplati te 2 milijarde? A najgore je bahato ponašanje gradonačelnka Miloša Vučevića, koji vređa i ismeva građane i kaže da je skandalozno što su se oni usudili da tuže..

Kako su krali bivsi rukovodioci

Marijan Rističević , dežurni branilac svih koji su na vlasti, pitao je kada će odgovarati oni koji su nekada vladali:
– Godine 1999 Zoran Živković je proneverio milion ipo maraka iz Ministarstva odbrane preko firme Target, navodno za nabavku tenkovske municije. Ponudio je da to kupi u Rusij preko Bugarske. Iz Ju garant banke isplaćeno mu je 1 milioni 250 hiljada nemačkih maraka i 100 hiljada dolara. Municija nikada nije nabavljena. Hoće li se nešto preduzeti protiv Vuka Jeremića zbog njegovog ugovora sa Energoprojektom, gde je prodao zemljište i objekte države Srbije u inostranstvu po nerealno nižim cenama. I na kraju – šta će državni organi preduzeti protiv Borisa Tadića i Vuka Jeremića zato što su učestvovali u izgradnji divlje albanske države Kosovo i tražili priznanje Kosova tek posle izbora, kako im to ne bi štetilo. ♦