Beograd: Otvoren Muzej savremene umetnosti

Beograd: Otvoren Muzej savremene umetnosti

20/10/2017 Off By

 

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić posetila je Muzej savremene umetnosti u Beogradu koji je danas svečano otvoren posle više od 10 godina rekonstrukcije.

 


Premijerka je zajedno sa predsednicom Skupštine Majom Gojković i ministrom za kulturu i informisanje Vladanom Vukosavljevićem i gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim obišla izložbu “Sekvence umetnosti Jugoslavije i Srbije” koja je postavljena na 5 hiljada kvadrata.

“Ovo je najlepši dan za mene od kako sam ušla u vladu Srbije avgusta prošle godine. Drago mi je što posle deset godina vraćamo Muzej publici u Beogradu i celoj Srbiji”, rekla je Brnabić.
Brnabić je dodala da će se Vlada Srbije fokusirati već od sutra na završetak radova Narodnog muzeja.
“Želimo time da pokažemo koliko nam je kultura važna i da je nešto bez čega ne možemo da ostvarimo napredak”, poručila je premijerka.
Ona je zahvalila kolegama u aktuelnoj, ali i prethodnoj vladi koji su uložili veliki napor da se obnova Muzeja završi, kao i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je, kako je navela, insistirao da se radovi što pre privedu kraju.
Premijerka je izrazila zadovoljstvo što su se prvi put oko ove velike ideje okupila tri velika brenda, Muzej savremene umetnosti, Beogradski festival igre i Beogradska filharmonija.
“Hvala što ste ostavili sujete po strani i što ste pokazali šta sve Srbija ima. Ponosna sam danas jer je ovo Srbija za koju sam uvek govorila da može”, poručila je Brnabić.

Direktor Muzeja savremene umetnosti Slobodan Nakaradi rekao je da je ovo veliki dan za srpsku kulturu i najavio da će Muzej raditi narednih sedam dana i noći neprestano kao i da se nada da će poseta biti ista kao i danas na otvaranju.♦