Svećanost u Skupštini Beograda: Stiven Sigal postao Zlatni Vitez

Svećanost u Skupštini Beograda: Stiven Sigal postao Zlatni Vitez

16/10/2017 Off By

 

Svečanom dodelom mača Zlatni Vitez – Sveti Stefan Despot Srpski 2017, koja je završena sinoć u Skupštini Grada Beograda, holivudski glumac i producent Stiven Sigal postao je Zlatni Vitez za 2017 godinu.


Kao zastupnik slavnog glumca, koji je prošle godine dobio i srpsko državljanstvo, mač je primio Simon de Karić, a predao mu ga je predsednik Kraljevskog Reda Vitezova Hadži Zoran Mrđenović. On je prisutnima preneo Sigalove pozdrave i žaljenje što ne može lično da primi ovo veliko priznanje jer se nalazi na snimanju filma na Tajlandu.
– Stiven je pitao da li time što dobija ovaj mač to znači i da dobija i titulu viteza – upitao je Simon de Karić, na šta je Mrđenović dao potvrdan odgovor. “Ne samo viteza, već zlatnog viteza”, čuo se komentar prisutnih.
Osim mača Zlatnog Viteza, dodeljena su još četiri mača i to Srpskoj Patrijaršiji, Gradu Beogradu, te kompanije “Telekom Srbija” i “Braća Karić”.
Ispred kompanije “Braća Karić”, viteški mač je primila Milanka Karić koja se zahvalila domaćinima na vrednom priznanju.


Dodeljena su i priznanja zaslužnima za ovogodišnji Vitez Fest i upućen poziv svim ljubiteljima viteštva da dođu na Vitez Fest 2018 koji će se održati 31. marta i 1. aprila naredne godine.
Prisutni su mogli da uživaju i u bogatom kulturno-umetničkom programu, a po završetku su mogli da probaju pivo Princ iz pivare koju je osnovao princ Đorđe Karađorđević.♦