Beograd: U Galeriji Petak  izložba sedam umetnika – “7”

Beograd: U Galeriji Petak izložba sedam umetnika – “7”

10/10/2017 Off By

 

Udruženje Kreativna fabrika predstavlja izložbu pod nazivom: “7.” “7” je kolektivna izložba radova 7 mladih umetnika, koja će biti realizovana u okviru projekta “DosijeUmetnik”. Pet umetnika je “iz Srbije, a dvoje iz Velike Britanije.
Otvaranje izložbe je zakazano za četvrtak 12. oktobar u 19 časova, u Noćnoj galeriji Petak, u Lominoj 14 u Beogradu.

Lazar Živković, rođen je 1992. godine u Beogradu. Trenutno je treća godina Fakulteta primenjenih umetnosti, odsek Primenjeno slikarstvo. Njegov rad se najčešće fokusira na sam portret ljudi, a ostatak kompozicije tajno opisuje temu sa dosta simbola u raznim čak i zanemarijucim detaljima. Portreti često podsećaju na umetnikov autoportret. Dosada je izlagao preko deset puta kako u zemlji, tako i u inostranstvu.
Srđan Radovanović, rođen je 1996. godine u Užicu. Pohađao srednju Umetničku školu u istom gradu. Upisuje Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku Grafika i knjiga. Imao samostalnu izložbu u Užicu, učesnik je nekoliko izložbi u okviru fakulteta.
Branko Jevđić, rođen je 1995. godine u Užicu. Posle srednje Umetničke škole u Užicu upisuje Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu na odseku Primenjeno slikarstvo. Učesnik izložbe Užičkih studenata ,,Oni koji dolaze” u gradskoj galeriji i nekoliko izložbi u okviru fakulteta.
Nevena Živković, rođena je 1996. godine u Beogradu. Završila je srednju umetničku školu „Tehnoart‟ uBeogradu na odseku Firmopisac-kaligraf. Nakon toga upisuje Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku Primenjeno slikarstvo. Izlagala je u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Vrbasa u okviru 42. Palete mladih.
Marija Boljević, rođena 1994. godine u Beogradu. Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, 2017. godine, na odseku primenjeno slikarstvo. Iste godine upisala je master studije slikarstva na FPU. Izlagala na više kolektivnih izlozbi u Beogradu, posebnu pažnju daje u zidnim I monumentalnim tehnikama ( mozaik, freska, zgrafito, mural ).
Džek Tirni (Jack Tierney) je slikar iz Velike Britanje, koji trenutno živi u Bristolu. Ovo leto je proveo u Beogradu gde je živeo i slikao sa svojom devojkom Rebekom King. Njegov rad je pretežno fokusiran na figure, okruženu distorzijom i apstrakcijom. On slika scene koje se nikada nisu dogodile. Izobličeno prezentuje činjenice.
Rebeka King (Rebecca King) je vizuelna umetnica koja je fokusirana na figurativno slikarstvo. Njen rad ima cilj da istraži vezu između privatnog i ličnog prostora u digitalnom dobu. Koristeći nađene fotografije ona izaziva posmatrača da kreira prostor koji karakterišu slično i neviđeno. Koristeći sigurne poteze četkice ona manipuliše boju u minimalističkom stilu, koji često isključuje senzitivnost izvora, da bi prikazala ono što želimo da vidimo.
Izložba će biti otvorena sedam dana, do 19. oktobra.(Press DU)♦