Srbija: Erdogan u Beogradu i Novom Pazaru

Srbija: Erdogan u Beogradu i Novom Pazaru

10/10/2017 Off By

Ranka Čičak

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je sastankom sa predsednikom Aleksandrom Vučičem u Beogradu započeo dvodnevnu posetu Srbiji.

Erdogan, koji je sinoć doputovao u dvodnevnu posetu Srbiji, danas je uz najviše državne počasti dočekan ispred Palate Srbija u Beogradu.

Erdogan i Vučić su, po ulasku u Palatu Srbija, zajedno obišli izložbu dokumenata Arhiva Srbije, koji su izloženi u povodu posete turskog predsednika. Radi se o dokumentima iz perioda Osmanskog carstva.

Potom je u usledio bilateralni sastanak Erdogana i Vučića. Nakon toga je planiran i međudelegacijski sastanak, a potom i konferencija za novinare dvojice predsjednika.
Između dvije zemlje danas će biti potpisano i niz sporazuma.

Erdogan i Vučić poodne će prisustvovati i Poslovnom forumu Srbija – Turska, a nakon foruma je planirano da zajedno obiđu i znamenitosti glavnog grada Srbije.

Erdgoan će drugog dana posete Srbiji, u pratnji Vučića, boraviti u Novom Pazaru. Tom prilkom planiran je zajednički sastanak Erdogana i Vučića sa gradonačelnicima i načelnicima općina Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš i Priboj.

U sklopu posjete, biće obavljena i ceremonija potpisivanja protokola između Grada Novog Pazara i Općine Raška sa Turskom agencijom za saradnju i koordinaciju (TIKA), a nakon toga, predsednici Srbije i Turske će prošetati Novim Pazarom i razgovarati sa građanima.♦