TRADICIONALNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE MINISTRA DAČIĆA

29/12/2014 Off By

POLITIKA⇒Kada 15 januara iduće godine počne da predsedava OEBSOM, Dačiću se otvaraju novi zadaci. Jedan od velikih događaja za Beograd je Ministarski savet koji će septenbra okupiti 68 ministara iz celog svetadaca

Ranka Čičak

MINISTAR spoljnih poslova Ivica Dačić održao je danas redovnu konferenciju za medije poslednju u ovoj godini. Sa kolegama iz više od 30 zemalja radio na liberalizaciji viznog režima, modernizovao Minstarstvo spoljnih poslova, na ponovnom uvođenju ekonomske diplomatije i na usklađivanju srpske spoljne politike sa EU.
Kada 15 januara iduće godine počne da predsedava OEBSOM, Dačiću se otvaraju novi zadaci. Jedan od velikih događaja za Beograd je Ministarski savet koji će septenbra okupiti 68 ministara iz celog sveta.
Na pitanje da li je izjava predsednika Tomislava Nikolića ugrozila naše odnose sa nemačkom Dačić odgovara da nije i da će se Predsednik sastati sa ambasadorom Nemačke.
Potrebna je relaksacija i mirno posmatranje događaja. Šta je Kan rekao ili nije rekao više nije važno. Stav EU nije da Srbija mora da prizna kosovo pre ulaska u EU. Evropa od nje nikada to nije tražila.
Na drugo pitanje vezano za predsednika Nikolića i njegovu platformu za Kosovo Dačić odgovara da razgovori oko platforme još nisu na vladinom nivou.
– Videćemo tek kako će bitit. Mi smo do sada uvek prihvatali sve odluke uz saglasnost Tomislava Nikolića i uvek imali zajednički stav. Na molbu da prokomentariše izjavu Bojana Pajtića kako če ulica da da sruši ovu vlast Dačić kaže da ne dolazi u obzir nikakav ukrajinski scenario: “To ne bih poželeo Srbiji. Imali smo dosta naših scenarija koji nisu doneli ništa dobro, neće se dogodi da vlast upotrebi tenkove jer zato neće biti razgloga.
Iako je premjer Aleksandar Vučić pre nekoliko dana pred novinarima Dačića ocenio kao najboljeg minista spoljnih poslova u storiji Srbije neki su danas pitali hoće li on ostatu u Vladi.
Slegnuo je ramenima i odgovorio da to zavisi od premijera.<


POLITIKA

 

vlada-srbije-1351467843-224315ČEKAJUĆI REKONSTRUKCIJU VLADE

SPS: ĐORĐE MILIĆEVIĆ MI TAJ POSAO SVAKAKO OSTAVLJAMO PREMIJERU ZAMENIK šefa Poslničke grupe Socijalističke prtije Srbije (SPS) Đorđe

 

 

Prodavnica oruzja u americkoj drzavi TeksasSEDNICA VLADE SRBIJE: STROŽA KONTROLA VLASNIKA ORUŽJA

POLITIKA ⇒Predlažu se oštriji uslovi za posedovanje oružja i izdavanje oružnog lista, kao biometrijskog dokumenta. Cilj ovog zakona

 

 

Bojan KostresLSV TRAŽI DA SRBIJA PREISPITA ENEREGETSKI SPORAZUM SA RUSIJOM

LSV ⇒Svi pokušaji da se taj sporazum popravi i poboljša položaj Srbije prošli su bez uspeha, a glavni

 

 

vladaPREDLOG ZAKONA O REPUBLIČKOM BUDŽETU VLADA UPUTILA NARODNOJ SKUPŠTINI

POLITIKA ⇒Vlada je usvojila Predlog zakona o energetici i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o podsticajima