Art galery – Caffe “Beti Ford” : konkurs za učešće na kolektivnoj izložbi

Art galery – Caffe “Beti Ford” : konkurs za učešće na kolektivnoj izložbi

04/10/2017 Off By

 

Art galery – Caffe “Beti Ford” u okviru autorskog projekta “Umetnikov otisak”, Ane Marinović, dipl. graficara, raspisuje konkurs za učešće na kolektivnoj izložbi na temu: “REFLEKSIJA”.


Konkurs je otvoren za umetnike koji žive i stvaraju u Beogradu, kao i umetnike koji ne žive u Beogradu, a u mogućnosti su da rad dostave lično, ukoliko prođu žiriranje.
Na konkurs je potrebno poslati:
– Fotografiju jedanog rada na zatadu temu i lične podatke sa umetničkom biografijom na email adresu: [email protected], najkasnije do 20. oktobra 2017. godine.
Fotografiju rada je potrebno poslati u jpg formatu, u rezoluciji 300dpi i popuniti podatke po dole priloženoj tabeli:
– autor: ime i prezime
-godina rođenja
– kontakt: email, telefon, adresa, grad
– naziv dela: godina nastanka: tehnika, medij, dimenzije
Dozvoljene su sledeće tehnike: crtež, slika, akvarel, grafika, fotografija, digitalni radovi, strip, ilustracija, plakat i kolaž.
Imena odabranih autora biće objavljena putem dostavljene email adrese.
Izložba će biti otvorena u Art galeriji & Caffe-u “Beti Ford” ( Zetska br. 2, pored Skadarlije), a o tačnom terminu otvaranja izlagači će biti nakandno obavešteni.
Participacija za izložbu, u koju je uračunata cena pripreme i štampe kataloga je 400 dinara.
Participaciju plaćaju samo umetnici koji prođu žiriranje. Svaki izlagač će dobiti po jedan primerak kataloga. Participacija se plaća na dan predaje radova.
Radovi koji prođu žiriranje moraju biti uramljeni ili adekvatno opremljeni – dobro kaširani (neuramljivati radove u klips ramove, pošto su nestabilni i lako lomljivi.) Radovi treba da budu na jednoj zakački, na tačno izmerenoj sredini rada. Ukoliko rad ima dve zakačke, treba provući žicu kroz njih, kako bi se mogli okačiti na jednu. Organizator ne snosi odgovornost u slučaju oštete rada, ukoliko rad nije bio adekvatno opremljen!
Umetnici koji prođu žiriranje u obavezi su da donesu radove u zakazanom roku u Noćnu galeriju Petak.
Prijavljivanjem na konkurs prihvataju se svi uslovi organizatora izložbe, koji su navedeni u konkursu.
Pristigle prijave razmotriće Umetnički savet galerije koji čine: Ana Marinović (grafičarka, članica ULUPUDS-a), Edvina Romanović-Hudeckova (magistar likovnih umetnosti), Igor Markišić (master na odseku grafika i knjiga), Milena Mitrović (dipl. grafički dizajner i master visual dizajna).
“Umetnikov otisak” je autorski projekat Ane Marinović, diplomiranog grafičara.
Cilj ovog projekta je promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva.
Umetnici čiji rad promovišemo su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani umetnici.♦