BLOK 45 POD BUDNIM OKOM POLICIJE

28/12/2014 Off By

 

POLICIJA ⇒Građani ne moraju da brinu da će se zbog praznične atmosfere policija opustiti. Naprotiv, bićemo veoma aktivni. Kontrolisaćemo vozače i kažnjavati one koji voze pod uticajem alkohola, pa ih unapred molim da to ne rade. Mnogo je jeftinije uzeti taksi, nego plaćati skupe kazne. Time se smanjuje i rizik od tragičnih saobraćajnih nesreća, izjavio je ministar Stefanović


nbgd

Biro za saradnju s medijima MUP-a

MINISTAR unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je nove mešovite jedinice u Bloku 45, sastavljene od pripadnika Žandarmerije i Policijske stanice Novi Beograd, koje su sinoć počele sa radom i koje će svake večeri biti na ulicama ovog dela Beograda.
Nove patrole formirane su na predlog ministra Stefanovića, kako bi se pojačala aktivnost policije na terenu, a time i povećala bezbednost građana i njihove imovine.
„Odlučili smo da pokrenemo snažniju patrolnu aktivnost u čitavom Beogradu i prvi deo grada u kome počinjemo mešovite policijske patrole je Blok 45. Na ovaj korak odlučili smo se zbog pritužbi dela stanovništva koje ovde živi na razbojništva i zbog povišenog stepena kriminaliteta u ovom kraju. Svake večeri imaćemo po dve patrole, sastavljene od po tri pripadnika Žandarmerije i jednog iz PS Novi Beograd, koje će raditi čitave noći. Time pokazujemo da policija maksimalno odgovorno radi svoj posao, a uvešćemo ovakve patrole i u drugim delovima Beograda, gde god procenimo da je to potrebno“ rekao je ministar Stefanović tokom sinoćnjeg obilaska, dodavši da je i ličnim prisustvom želeo da pruži podršku pripadnicima mešovitih patrola.
Ministar je istakao da je u planu i otvaranje policijske ispostave u Bloku 45, jer će to doprineti podizanju bezbednosti u tom delu Begrada.
„Novim zakonom o policiji, koji će biti donet sledeće godine, želimo da vratimo policiju u zajednicu i uvedemo novi način rada u kome će ljudi znati svog policajca, a on će dobro poznavati svoju ulicu i kraj, kao i gde narkodileri pokušavaju deci da prodaju drogu“ rekao je ministar.
Stefanović je najavio i pojačano prisustvo policije u uniformama i civilu tokom predstojećih praznika na teritoriji cele Srbije i da će oni brinuti o građanima i njihovoj imovini.
„Građani ne moraju da brinu da će se zbog praznične atmosfere policija opustiti. Naprotiv, bićemo veoma aktivni. Kontrolisaćemo vozače i kažnjavati one koji voze pod uticajem alkohola, pa ih unapred molim da to ne rade. Mnogo je jeftinije uzeti taksi, nego plaćati skupe kazne. Time se smanjuje i rizik od tragičnih saobraćajnih nesreća. Takođe, molim građane da ne koriste vatreno oružje tokom praznika. Bićemo rigorozni u kontrolisanju i sankcionisanju i takvih prestupa. Istovremeno, građani treba da budu veoma oprezni i u korišćenju pirotehnički sredstava koja mogu da budu uzrok povređivanja“ naglasio je ministar Stefanović. <


DOGAĐAJI

 biciklisti2612BEOGRADSKI BICIKLISTI U SUBOTU KREĆU KA NOVOM PUPINOVOM MOSTU

BICIKISTI⇒Povod za temu ove Kritične mase je biciklistička staza koja je završena na levoj obali Dunava, u sred

50 MLADIH DOBIJA POSAO U NIS-unis

POSAO⇒Sporazum koji smo gospodin Kravčenko i ja potpisali ima za cilj upravo zapošljavanje mladih u Srbiji. On je

Li pocasni gradjaninKINESKI PREMIJER LI KEĆIJANG POSTAO PIČANI GRAĐANIN GRADA BEOGRADA

KINA SRBIJA ⇒Kineskom premijeru povelju su na svečanosti u Skupštini grada, kojoj su prisustvovali premijer Aleksandar Vučić i

 

 

vasarDEVETNAESTOG DECEMBRA U 18 ČASOVA, UZ SPEKTAKULARNI VATROMET OTVORIĆE SE NOVOGODIŠNJI VAŠAR

VAŠAR ⇒Na dan otvaranja, već od dvanaest sati ulaz će biti slobodan, a posetiocima će biti omogućeno i