Enver Hodžaj: Ono što je Aleksandar Vučić uradio je pravo i neophodno!

Enver Hodžaj: Ono što je Aleksandar Vučić uradio je pravo i neophodno!

28/09/2017 Off By
Zamenik premijera Kosova Enver Hodžaj je u intervjuu austrijskom listu “Vien Cajtung” rekao je da 2018. godina može biti prekretnica u dijalogu sa Srbijom, i da ne očekuje sastanke sa srpskom stranom ove godine.

Hodžaj je izjavio da ne može biti pomirenja između Kosova i Srbije bez međusobnog priznanja.
“Bilo bi naivno da verujemo da bez priznanja može da imamo proces pomirenja između Kosova i Srbije. Ima dovoljno primera u istoriji Evrope koji pokazuju da politička agenda prvo mora da se promeni, od zemalja koje su dovele do sukoba. Da li verujete da bi Nemačka i Francuska mogle da se pomire da je granica sa Francuskom još uvek sporna?”, istakao je Hodžaj.
Upitan o inicijativi predsednika Srbije za unutrašnji dijalog u Srbiji za Kosovo, Hodžaj je rekao da je to pravi i neophodan potez.
“Ono što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uradio je pravo i neophodno. Mi pokušavamo da saznamo koji pravac on želi da vodi. Za nas je jasno da Kosovo nije pitanje broj jedan koje može da pokrene ljude u Srbiji”, rekao je Hodžaj. “Takođe nije broj dva ili tri, a ni deset. Ali, čak i ako je trinaesto najvažnije pitanje u unutrašnjoj srpskoj politici, onda će zavisiti od političara da pronađu rešenje. Paralelno sa ovim nama je potreban dijalog u društvu. Mi moramo da poznajemo jedni druge i da nemamo predrasuda, umesto pretpostavljene realnosti koja ne postoji”, dodao je Hodžaj.(Agencije)♦