Beogradski sajam: GRAFIMA 2017 od 27 do 30. septembra

Beogradski sajam: GRAFIMA 2017 od 27 do 30. septembra

25/09/2017 Off By

 

Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije – Grafima, najznačajnije godišnje regionalno sajamsko okupljanje profesionalaca u ovim oblastima, biće održan u hali 4 Beogradskog sajma od 27. do 30. septembra. Biće to 39, predjubilarno izdanje ove izuzetne sajamske, privredne i umetničke manifestacije.
Pod sloganom “Više boje”, učestvuje više od 70 izlagača iz zemlje i inostranstva. Oni će tokom ove ekskluzivne smotre dostignuća svetske tehnologije u grafičkoj industriji, predstaviti srpskom i regionalnom tržištu sve što je uslov za o(p)stanak u matici svetskih tokova: najširi mogući spektar mašina, uređaja i opreme za grafičku industriju, obimnu paletu sirovina, repromaterijala ili finalnih proizvoda za različite sektore grafičke industrije, a neizostavan, standardni segment ponude su i najkompleksnija softverska i ICT rešenja u ovim oblastima.
Sajamski imperativi svakako su raznovrsni tehnološki noviteti i inovativna rešenja, i to ne samo oni koji predstavljaju novost za ovaj prostor i ovaj sajam nego i oni koji su svetlo dana ugledali širom sveta. Najviše ih je u oblastima digitalne štampe, solventnih i 3D štampača, tampon, sito i zlatotisk štampe, mašina za štampu i doradu tekstila, ploča za lasersko i CNC rezanje i materijala za sublimacionu štampu, monitora za grafički dizajn i POS i Auto ID rešenja za maloprodaje, ERP softvera itd.
Verni posetioci Grafime već znaju da ih ova manifestacija dočekuje i bogatim pratećim programom, koji se sastoji od stručnih predavanja, prezentacija novih tehnologija i dostignuća, a po pravilu je obezbeđeno i prisustvo i podrška udruženja, obrazovnih i strukovnih organizacija, pre svih Privredne komore Srbije, odnosno njene Grupacije grafičke industrije, akademskih ustanova…
Specifičnost ovogodišnjeg stručnog i pratećeg programa biće tri tematske celine: tehnologija štampe, grafički dizajn i reklamni materijal.
Jedna od tradicija Grafime su i simbolične nagrade, Zlatni, Srebrni i Bronzani pečat, koje se dodeljuju najkvalitetnijim grafičkim proizvodima u različitim kategorijama, odnosno robnim grupama. Od prošle godine ovim nagradama pridodate su i nove: za dostignuća iz oblasti grafičkog dizajna, za “primenjenu kreativnost”, te za izvanredna dostignuća u upotrebi štamparske tehnologije u kreativne svrhe.
Domaćin ovogodišnje Grafime je brend kompanije RICOH International, posredstvom generalnih zastupnika, kompanija Biroeksim i Print Pro.
Zajedno sa Grafimom održava se i kompatibilni 25. Međunarodni sajam informatičko-birotehničke opreme BIROEXPO, koji svojom ponudom na pravi način dopunjuje sve što Grafima nudi unutar svojih sajamskih delatnosti – sve što je potrebno za kvalitetno kancelarijsko poslovanje (od kancelarijskog nameštaja i biro mašina i pribora, preko kancelarijskog materijala do poslovne i dekorativne galanterije).
Radno vreme sajmova Grafima i BiroExpo biće od 10:00 do 18:00 časova. Cena pojedinačne ulaznice je 250 dinara, za grupne posete 150, a parking je 100 dinara na sat.(Press BS)♦