DF Željka Komšića: “Pričaš o snovima, Milorade, a kako možeš da zaspiš”?!

DF Željka Komšića: “Pričaš o snovima, Milorade, a kako možeš da zaspiš”?!

18/09/2017 Off By

 

Demeokratski front Željka Komšića reagovao je ne needavnu izjavu Milorada Dodika kako sanja da će RS i Srbija jednog dana biti jedna država.

– Smatramo da je svima jasno da je u pitanju još jedna Dodikova igra, kojoj je cilj vrlo praktičan – ni jedan dan ne može da prođe, a da on svojim nebulozama ne bude „top vest“ u svim medijima. Umesto medijske i ine ignorancije – čini mu se medveđa usluga, koja ga kod birača i običnog puka svakodnevno promoviše kao velikog vožda i jedinog pravog zastupnika narodnog interesa. Naravno da time u drugi plan padaju činjenice i događaji, a poslednja drama u Parlamentu RS-a to i potvrđuje – da mu se sve više izmiče tlo pod nogama i da mu se bliži kraj, koji će verovatno podsećati na njegov početak”, stoji u reakciji Komšićevog DF-a.
“Svi znamo ko ga je, kada i kako „instalirao“ za premijera Vlade RS. Scenario njegovog odlaska ovaj put mogao bi biti i gori. Stoga dajemo podršku opozicionim snagama u RS da do kraja istraju na raskrinkavanju njegovog “lika i dela“! Ovde ne možemo, a da ne spomenemo, vezano za poslednje događaje u Parlamentu RS-a, da su glasovi članova kalicije „Domovina“ prevagnuli da Miletov establišment dobije podršku „većine“ i održi sednicu Parlamenta, a pre toga, koristeći policijske snage (retko ili nikada viđeno u parlamentarnoj praksi) fizički zabrani da toj sednici prisustvuje i opozicija”, navodi se dalje i dodaje kako i Dodikovo obraćanje u Beogradu, ko zna po koji put predstavlja “direktno podrivanje ustavnog poretka države i kršenje Dejtonskog sporazuma”.
“Dakle, kako Dodik reče, „niko mu ne može zabraniti da sanja“. Tačno. Jedino što nije jasno je sledeće. Da bi čovek sanjao, mora i da zaspi. Posle svega što je u proteklim godinama uradio a za šta još uvek nije odgovarao – postavlja se jednostavno pitanje: Kako možeš da zaspiš, predsedniče Republike Srpske? “, stoji u saopštenju Komšićevog DF-a.(Agencije)♦