Na inicijativu Zorane Mihajlović: Žene sa sela uredile salon u Vladi Srbije

Na inicijativu Zorane Mihajlović: Žene sa sela uredile salon u Vladi Srbije

13/09/2017 Off By
Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, dr Zorana Mihajlović, uredila je jedan od svečanih salona u Vladi Srbije tradicionalnim srpskim motivima koje su izradile žene sa sela u okviru inicijative „Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima“.

„Ovo je salon u kom se najčešće sastajem sa zvaničnicima i poslovnim partnerima. Na ovaj način ne samo da promovišemo i čuvamo srpsko nasleđe, već podstičemo zapošljavanje žena na selu“, izjavila je Mihajlovićeva.
Ona je podsetila da je Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost u saradnji sa Etno-mrežom i NALED-om pokrenulo inicijativu „Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima“, sa ciljem da se žene na selu uposle i da se doprinese smanjenju siromaštva, ekonomskom osnaživanju i afirmaciji uloge žena u lokalnoj zajednici i ruralnoj ekonomiji.
„Obaveza i odgovornost svih nas je da stvorimo uslove da žene na selu rade i da taj rad bude vrednovan. Žene na selu ne traže milostinju, one su vredne, žele da rade i zarade. Na ovaj način one ne samo da čuvaju srpsku tradiciju, već mogu da pospeše privredni rast zemlje“, zaključila je Mihajlovićeva.
Potpredsednica Vlade pozvala je sve institucije, javna preduzeća i društveno odgovorne kompanije da podrže inicijativu „Uposlimo 1.000 žena“ i za potrebe poslovnih poklona koriste proizvode koje izrađuju žene iz Etno-mreže, čime će pomoći stvaranju boljih uslova za žene na selu.
Mihajlovićeva: Žene iz sela uredile su salon u Vladi Srbije
Potpredsjednik Vlade i predsjednik Koordinacijskog tijela za ravnopravnost spolova prof. Dr. Zorana Mihajlović, organizirala je jedan od svečanih salona u Vladi Srbije za tradicionalne srbijanske motive žena iz sela u okviru inicijative “Donesimo tisuću žena u ruralna područja”.
“Ovo je salon gdje se obično susrećem sa dužnosnicima i poslovnim partnerima. Na taj način ne samo da promoviramo i očuvamo srpsku baštinu nego i potičemo zapošljavanje žena na selu “, rekao je Mihajlović.
Ona je podsjetila da je Koordinaciono tijelo za rodnu ravnopravnost u suradnji s Etno-mrežom i NALED-om pokrenulo inicijativu “uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima”, s ciljem da se žene na selu uposle i da se doprinese smanjenju siromaštva, ekonomskom osnaživanju i afirmaciji uloga žena u lokalnoj zajednici i ruralnom gospodarstvu.
“Obveza i odgovornost svih nas je stvoriti uvjete za žene u zemlji da rade i da cijenimo posao. Žene u zemlji ne traže ljubav, dostojne su, žele raditi i zaraditi novac. Na taj način oni ne samo da čuvaju srpsku tradiciju, nego mogu ubrzati gospodarski rast zemlje “, zaključio je Mihajlovich.
Potpredsjednica Vlade pozvala je sve institucije, javna poduzeća i društveno odgovorne kompanije da podrže inicijativu “uposlimo 1.000 žena” i za potrebe poslovnih poklona koriste proizvode koje izrađuju žene iz Etno-mreže, čime će pomoći stvaranju boljih uvjeta za žene na selu.♦(Press MGSI)