“Mesec srpske kulture“ u Budimpešti: nastupa ansambl Kolo

“Mesec srpske kulture“ u Budimpešti: nastupa ansambl Kolo

06/09/2017 Off By

 

Ansambl narodnih igara i pesama Srbije Kolo će koncertom “Energija Tradicije“ 8.septembra u Budimpešti otvoriti 70. jubilarnu sezonu. Svečani koncert će biti održan u Palati umetnosti MUPA, jednoj od najprestižnijih koncertnih dvorana u Mađarskoj.

Koncert će biti realizovan u saradnji sa Kulturno-dokumentacionim centrom Srba u Mađarskoj. Svečanim koncertom istovremeno će biti otvorena manifestacija “Mesec srpske kulture“. Kompleksnost i značaj pomenutih događaja biće upotpunjena i prezentacijom TOS-a u svojoj regionalnoj promotivnoj kampanji „Dani Srbije – Vidi Srbiju“ 7. septembra u Zadužbini Save Tekelije.
Koncertu će prisustvovati visoke zvanice. Potvrđeno je prisustvo ministra kulture i informisanja Republike Srbije gospodina Vladana Vukosavljevića i njegovog resornog kolege, ministra ljudskih resursa u vladi Republike Mađarske gospodina Balog Zoltana. Gospodin Rade Drobac ambasador Republike Srbije u Budimpešti i predstavnici diplomatskog kora u Mađarskoj takođe su potvrdile prisustvo, kao i druge visoke zvanice.
„Sedamdeset godinapostojanja je veliki uspeh. Ali to je tek početak. Mi smo okrenuti onome što dolazi, i idemo mu u susret, uvek svesni da ono što smo očuvali ima smisla samo ako od njega možemo da stvorimo nešto novo, nešto što će komunicirati sa ljudima na nivou koji prevazilazi razlike u godinama, poreklu ili nacionalnoj pripadnosti“ rekao je Vladimir Dekić direktor Ansambla. (Foto: Jelena Janković)♦