Zorana Mihajlović obišla radove na Žeželjevom mostu: bilo je radnika!

Zorana Mihajlović obišla radove na Žeželjevom mostu: bilo je radnika!

01/09/2017 Off By
Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas, zajedno sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem, radove na izgradnji Žeželjevog mosta u Novom Sadu, gde je u toku lansiranje malog luka mosta na srednji stub.

Potpredsednica Vlade je istakla da je Žeželjev most od velikog značaja za Srbiju, jer se nalazi na važnom koridoru.
„Lepo je videti da je izgradnja Žeželjevog mosta pri kraju. Ovaj most je veoma važan za nas jer je deo velikog projekta modernizacije pruge Beograd-Budimpešta. I drago mi je da kad god dođem u Novi Sad vidim da je urađeno više“, rekla je Mihajlovićeva.
Ona je izrazila zadovoljstvo što je gradilište na Žeželjevom mostu živo i što 180 radnika čini sve da uskoro pešaci i biciklisti mogu da prođu njime.
„Uskoro ćemo moći da prošetamo mostom, dok će u januaru most biti pušten za železnički saobraćaj, a na proleće, po završetku pristupnih saobraćajnica i za drumski saobraćaj“, izjavila je Mihajlovićeva.
Ona je naglasila da radovi na mostu ne poznaju vremenske prilike, da će se raditi i po zimi i pojasnila da su rokovi za lansiranje lukova mosta pomereni zbog problema sa vodostajem Dunava.

Potpredsednica Vlade je zaključila da je Žeželjev most simbol jednog prošlog vremena, ali i simbol budućnosti Srbije.
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da su u poslednjih godinu dana uloženi veliki napori da se nadoknadi sve ono što je propušteno u prvim godinama u realizaciji projekta.
„U završnim fazama smo izgradnje Žeželjevog mosta i verujem da ćemo tokom zime o ovom gradilištu govoriti kao o jednom uspešno izvedenom projektu“, izjavio je Mirović.(Press MGSI)♦