Rasim Ljajić večeras otvorio Fiš fest!

Rasim Ljajić večeras otvorio Fiš fest!

31/08/2017 Off By

Ranka Čičak

Rasim Ljajić otvorio je večeras Fiš fest, jednu od najvećih gastronomskih manifestacija u Beogradu i na toku Dunava kroz našu zemlju. Lani je ovaj festival posetilo 100.000 ljudi, ali ministar turizmna nije zadovoljan:

 

Srpska vlada još nije formalno podnela zahtev za puštanje Ratka Mladića da se leči u Srbiji. Ministar Rasim Ljajić kaže da će zahtev dati Ministarstvo pravde:
– Vlada je do sada na svaki zahtev odbrane za privremeno puštanje optuženika ili osuđenih da u Srbiji sačekaju nastavak suđenja, ili da se leče, davala garancije. Međutim Hag je retko pozitivno odgovarao kada se radi o lečenju. Oni misle da imaju bolji zdravstveni sistem od Srbije. Zato su šanse za puštanje Ratka Mladića na lečenje u Srbiji veoma male.

– Takve manifestacije u Beču, Bratislavi i Budimpešti okupe mnogo više turista. Od naredne godine mi ćemo Fiš fest povezati sa karnevalom brodova koji počinje za dva dana. Treba da uskladimo i termine pristajanja kruzera. Od nove godine do juče u Beograd je pristalo 378 brodova sa 40 hiljada turista. Nadam se da će naredne godine ovde biti više sveta zato što interes za gastronomiju raste. Ankete su pokazale da 3 četvrtine od svih turista koji dođu biraju Beograd zbog hrane. Gastronomija postaje novi brend i treba ga iskoristi.♦