Razgovor Vučića i senatora Džonsona: kratka konferencija za medije posle dugog razgovora!

Razgovor Vučića i senatora Džonsona: kratka konferencija za medije posle dugog razgovora!

29/08/2017 Off By

 

Ranka Čičak

Posle sastanka Aleksandra Vučića i američkog senatora Rona Džonsona novinari su pitali kako Vašington gleda na uticaje Rusije u Srbiji.

Rekao je da se trude da Rusi shvate da će se SAD suprotstaviti svakoj takvoj agresiji i da se nada da će Vučić i Srbija napraviti sve da Ruski humanitarni centar u Nišu ne dobije legitimitet.
Vučić je ovome dodao i svoj odgovor:
– Mi donosimo odluke u skladu sa našim interesima. Nismo bili izloženi agresiji.
Predsednik i Senator razgovarali su večeras o svim otvorenim pitanjima u Regionu, a naročito o Kosovu i Metohiji. Vučić je rekao da razgovori nisu bili laki:
– Tako je to kada se razgovara sa onima koji su već priznali Kosovo. Mi to nismo uradili, ali moramo da sačuvamo dobre odnose sa SAD.
Rekao je da je upravo preko senatora Džonsona poslao poziv Predsedniku i Potpredsedniku Amerike da posete Srbiju, a da će to i sam da uradi zvanično:
– Još od Forda nismo imali predsednika Amerike u gostima. To su moje želje a vi znate da sam dosadan dok ih ne ostvarim.
Džonson je rekao samo reči hvale za srpsko rukovodstvo:”Shavtio sam koliko je Srbija važna za mir i stabilnost u Regionu. Nadam se da će i vaši ljudi shvatiti koliko je važno da Srbija ostane sa Zapadom.”
Posle Beograda Ron Džonson posetiće Prištinu.♦