Vučić otvorio Sajam šljiva u Osečini

Vučić otvorio Sajam šljiva u Osečini

25/08/2017 Off By

Ranka Čičak

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas Sajam šljiva u Osečini, a njegov dolazak privukao je hiljade ljudi.


Najveći proizvođač šljiva na svetu je Kina, a onda zatim dolazi Srbija. Iz Srbije, najveći izvoznik je Osečina.
Vučić je najavio sastanak sedam opština zapadne Srbije sa temom – kako oživeti ovaj siromašan kraj. Najavio je i gradnju regionalnog puta Šabac – Loznica. Za jednu brzu saobraćajnicu sa po dve trake potrebno je 90 miliona evra. Taj novac treba naći, ali tako da se ne ugrozi javni dug. Treba povezati i manja mesta sporednim putevima, kako bi se ovaj kraj dopao stranim investitorima:
– Posle Kraljeva, Kruševca i Kragujevca okrećemo se ka oživljavanju Podrinja, Azbukovice, Rađevine, Podgorine, Bajine Bašte, Mlog Zvornika, Loznice, Osečine i Valjeva. Vlada Srbije će izdvojiti milion ipo evra za izgradnju lokalnih puteva u Osečini.
Pošto je razgledao Sajam novinarima je poverio da mu je najukusnija šljiva pozegača.
Na pitanje koje ovih dana novinari postavljaju raznim funkcionerima a odnosi se na predlog Aleksandra Vulina da se slike Predsednika postave u svim javnim ustanovim, Vučić odgovra:
– Neki drugi su to želeli, isticali su svoje slike. Nemam ništa protiv ali ja nisam takav. Moliću Vulina da se otkaže te ideje. O razgovorima posvećenim rešenju kosovskog pitanja kaže:
– Tu nema rokova niti termina. Treba da se razgovara u svim strukturama i nađu odgovori na pitanja koja nas sve muče. Inače, bez konsenzusa ništa po pitanju Kosova neće biti preduzeto. To je odgovor svima onima koji su ovih dana navodno zabrinuti da je u toku predaja Kosova. Oni su zaboravili da su to upravo oni uradili pre više godina. Sada reaguju kao da ništa ne znaju. Tako rade i sa Gošom. Prodali su ovo preduzeće upravo oni, a sada se čude i traže da Vlada ispravlja njihove greške.
Na pitnje Balkan ekspresa da li se afera oko Makedonije može smatrati zaključenom, a odnosi sa ovom državom kao veoma dobri, Vuči kaže:
– Odnosi još nisu dobri, ali idemo da takvi postanu veoma skoro. Inače povlačenje diplomata na razgovore u matičnoj zemlji nije nikakav skandal. To sve zemlje rade.♦