Ulična Galerija: izložba fotografija “Weekend portreti”

Ulična Galerija: izložba fotografija “Weekend portreti”

24/08/2017 Off By

Iva Čukić

Sutra, 25. avgusta u 20 časova, u Uličnoj galeriji, Čavketov pasaž u Beogradu biće otvorena izložba fotografija “Weekend portreti”, Aleksandrije Ajduković i Jordana Cvetanovića.

Aleksandrija Ajduković je rođena 11. oktobra 1975. u Osijeku. Diplomirala je na Akademiji umetnosti “BK” u Beogradu, odsek fotografija, u klasi Milana Aleksića. Od 2005. član je ULUS-a, a od 2006. u statusu samostalnog umetnika. Master studije u Novom Sadu, u klasi Đorđa Odanovića, završila 2011. Bila je i gost student Marine Gržinić na klasi za postkonceptualnu umetničku praksu na bečkoj Likovnoj akademiji. Trostruka je finalistkinja Mangelos nagrade, dobitnica je Henkel Art Award za mladog umetnika 2005. i 45. Oktobarskog Salona. Kroz portetisanje slučajnih prolaznika, naturščika-modela na elaboriran i duhovit način beleži fenomene vezane za savremeni život i njegove svakodnevne refleksije u domenu mode, pop kulture i lifestyle-a (ne)urbanih sredina. Trenutno je na doktorskim studijama na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu na odseku za teoriju dramskih umetnosti, kulture i medija.
Jordan Cvetanović (1982, Nikšić) je dramski pisac, kolumnista i provokator. Diplomirao je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Od drama napisao je „Terapiju“, koja se već više od deset sezona izvodi u pozorištu Atelje 212. Autor je provokativne zbirke priča „Priče za tešku noć, uspavanka za odrasle“. Objavljuje svoje tekstove u magazinima u zemlji i inostranstvu. Uspešno radi kao copywriter i idea maker u sferi advertisinga. Živi i radi u Beogradu. Još uvek.♦