Joga praktičari iz Srbije vratili se iz Francuske

Joga praktičari iz Srbije vratili se iz Francuske

09/08/2017 Off By

 

Predstavnici nadležnog nacionalnog Joga saveza Srbije, Bojana Lekić, Milica Marković, Emina Stojšić Bašić, Bogdan Nikić i Marijana Rodić od 10-19. jula 2017. godine učestvovali su u međunarodnoj omladinskoj razmeni “Odgovorna ishrana” u mestu Marines u Francuskoj, u okviru Erazmus+ programa.

Joga savez Srbije u partnerstvu sa organizacijama iz Francuske, Portugalije, Alžira i Jordana je organizovao projekat međunarodne saradnje i interkulturalnog učenja za 25 mladih. Tema omladinske razmene je održivost i odgovorni odnos prema planiranju i uzgoju zdrave hrane, zdrava ishrana, i očuvanje životne sredine.
Učesnici programa su sami pripremali obroke, nabavljali hranu od lokalnih proizvođača i kreirali publikaciju svojih recepata.
Sertifikovane instruktorke Joga saveza Srbije i studentkinje Međunarodne joga akademije odžale su časove joge za učesnike programa. Ujedno, predstavnici Joga saveza Srbije ostvarili su nove profesionalne kontakte i prijateljstva sa mladima iz Alžira, Jordana, Francuske i Portugalije.
Na kraju programa omladinske razmene predstavnici opštine Marines uručili su svim učesnicima sertifikat o učešću i Pasoš stečenih kompetencija u programu Erasmus+, Evropske komisije (Youth Pass).
Publikacija o interkulturalnim receptima i održivom odnosu prema životnoj sredini nalazi se na stranama svih partnerskih organizacija, tako i na sajtu Joga saveza Srbije – Responsible recipes booklet.♦