Zdravko Krsmanović: “Evropski put BiH Milorada Dodika vodi u fočanski zatvor“

Zdravko Krsmanović: “Evropski put BiH Milorada Dodika vodi u fočanski zatvor“

04/08/2017 Off By
Ključnu ulogu u popravljanju odnosa BiH i Srbije ima Bakir Izetbegović, poručio je potpredsednik NDP Zdravko Krsmanović gostujući u Dnevniku sarajevske TV1. Atmosfera je, kaže, stvorena i pruženu ruku Beograda treba prihvatiti.

“To nije samo demagogija, već iskreno pružena ruka. Mislim da je popravljanje odnosa interes i jednih i drugih. Ozbiljan lider kao što je Izetbegović to mora prepoznati jer je ovo historijski renutak“, istakao je Krsmanović.
Osvrnuo se i na politiku stalnog održavanja krize vlasti. Kaže da je počela izborna kampanja i da se predsednik SNSD Milorad Dodik nikada nije pomirio s tim da je izgubio vlast na nivou BiH.
“Zamislite kako bi to koristio na svoj način ‘što gore to bolje’. Njegov cilj je napraviti što veću destabilizaciju da bi se prikrile njegove kriminalne aktivnosti. Sve čini da stanje bude sve gore. On i ljudi bliski njemu moraju odgovarati pred zakonom. Sve što se dešava na nivou BiH je zadnji pokušaj Dodika i Dragana Čovića da se tema prebaci na teren nacionalizma. Kraj evropskog puta BiH Milorada Dodika vodi u fočanski zatvor“, istakao je Krsmanović.
Dodik vidi svoj kraj, smatra potpredsjednik NDP.
“Sankcije SAD upućuju da će doći i sankcije EU, a onda i sankcije Crne Gore i Makedonije, a od sankcija ne može pobeći ni Srbija. On pokušava zatrovati odnose Beograda i Saveza za promjene pričajući da Savez hoće da prisluškuje čelnike Srbije“, naveo je Krsmanović.
Ovo je razlog zbog kojeg Dodik radi na urušavanju OSA-e, dodao je.
„Taj trik je razotkriven, a postupci izlaska zastupnika SNSD-a iz parlamentarnih komisija su vađenje. Podnose se ostavke da bi se zadržao kontinuitet promašene politike“, objasnio je Krsmanović.♦