Nekadašnji kapiten Crvene Zvezde Ivan Gvozdenović: Voleo bih da budem trener kluba s Kosova

Nekadašnji kapiten Crvene Zvezde Ivan Gvozdenović: Voleo bih da budem trener kluba s Kosova

31/07/2017 Off By

 

-Želeo bih da govorim albanski, ali još uvijek nisam dobar u tome. Bilo me je sramota zbog onoga šta se desilo fudbalerima Albanije u Beogradu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, izjavio je nekadašnji kapiten Crvene Zvezde Ivan Gvozdenović albanskim medijima.

– Voleo bih da budem trener kluba s Kosova. Što da ne? U fudbalu nema šanse da se kaže “ne”. Ovde smo kao susedi, kao prijatelji, a ovo je fudbal, ne politika. Ako bih imao dobre ponude s Kosova, razmislio bih o tome vrlo pažljivo, ali ja nisam za “ne”. Imam licencu, ali još nisam postao trener – prenosi Gvozdenovićevu izjavi albanska TV Top Channel.
Bivši kapiten crveno-belih je u početku strahovao od dolaska u Albaniju, ali je kasnije toliko zavoleo tu zemlju da mu je sada žao što njihov jezik ne govori još najbolje.
– Želeo bih da govorim albanski, ali još uvijek nisam dobar u tome. Volim da pokušam da pričam. Četiri puta sam odbio ponudu iz Tirane, jer nisam znao šta je Albanija i da li bih imao problema ovde ili ne. Moja porodica nije bila za to da dođem. Volim fudbal i bio sam spreman da pokušam. Nisam bio uplašen. Znam šta je politika, a šta je fudbal i šta je sport.
Gvozdenović, kaže da ga je bilo sramota šta su Albanci doživeli u Beogradu u oktobru 2014. godine na utakmici protiv Srbije.
– Bio sam tada u Makedoniji, sa ekipom Kuksa. Gledali smo utakmicu u hotelu. Sa nama su bili igrači sa Kosova. Bilo me je sramota zbog onog što se dogodilo. To je bilo veliko razočaranje. Nisam se osećao dobro. Zato što sam ostao u Albaniji i nikada nisam imao problema.♦