DEVETNAESTOG DECEMBRA U 18 ČASOVA, UZ SPEKTAKULARNI VATROMET OTVORIĆE SE NOVOGODIŠNJI VAŠAR

17/12/2014 Off By

VAŠAR ⇒Na dan otvaranja, već od dvanaest sati ulaz će biti slobodan, a posetiocima će biti omogućeno i besplatno korišćenje Luna parka u hali 1. Svi prisutni na otvaranju biti će posluženi kuvanim vinom i rakijom. Za druge dane, sve do 30 decembra, cene ulaznica su 250 dinara sa jednom uračunatom besplatnom vožnjom u luna parku. Cene parkinga su uprepolovljene, sa sto na 50 dinara po satu. Radno vreme je svakog dana od 12 do 20, a vikendom od 10 do 20 časova


vasar
Ranka Čičak

U PETAK, 19, decembra u 18 časova, uz spektakularni vatromet otvoriće se ovogodišnji Novogodišnji vašar. Tako će Beogradski sajam završiti svoju ovogodišnju sezonu, a Beograđani i njihovi gosti dobiti priliku da se zabave i kupe robu jeftiniju i do 70 posto. Na dan otvaranja, već od dvanaest sati ulaz će biti slobodan, a posetiocima će biti omogućeno i besplatno korišćenje Luna parka u hali 1. Svi prisutni na otvaranju biti će posluženi kuvanim vinom i rakijom. Za druge dane, sve do 30 decembra, cene ulaznica su 250 dinara sa jednom uračunatom besplatnom vožnjom u luna parku. Cene parkinga su uprepolovljene, sa sto na 50 dinara po satu. Radno vreme je svakog dana od 12 do 20, a vikendom od 10 do 20 časova.
Ove lepe povlastice omogućio je zabavni parko Nomad, koji slavi jubilej od 50 godina saradnje s Beogradsim sajmom. I ove godine nalazi se u Hali 1. Doneo je više od 40 objekata za zabavu poslednje generacije za sve generacije, od dece do najstarijih. Cene vožnji su kao i lane, od 50 do 200 dinara. Porodični dani planirani su za 23 i 24 decembar. Tada će za cenu jedne ulaznice Vašar moći da poseti 5 članova porodice.
Vašar je zamišljen i kao maloprodajna priredba robe široke potrošnje, tako da će se moći nabaviti ne samo pokloni za božićnje i novogodišnje praznike, već i drugi predmeti po snižanim cenama. Najviše pažnje izaziva CBT maloprodajni lanac bele tehnike. On je , pod sloganom Tri slova za tehniku, najavio vašarska sniženja za kućne aparate, televizore, računare, belu tehniku od 30 do čak 70 posto. Osim toga, svakom posetiocu koji kupi za više od 5 hiljada dinara, vraća novac za kupljenu ulaznicu. U Hali 2 na nivou A, na više od hiljadu kvadrata CBT je ponudio velika sniženja za proizvode najpoznatijih proizvođača, od Filipsa, Samsunga, Boša, do Gorenja.
U pratećem programu je hiljadu zanimljivosti.I zdvajamo nekoliko. U subotu, 20. decembra od 10 do 18 časova Kinološki klub Singidunum u hali 3 organizuje udomljavanje kućnih ljubimaca iz azila u Draževcu.To je prilika da se besplatno dobije kuca, maca ili druga životinja. I unedelju , u isto vreme i na istom mestu klub Singidunum će poklanjati životinje.
U nedelju će se u Hali 3 preko celog dana promovisati misaone i društvene igre, a i praviti nakiti za jelku. U Hali 2 će posetioci moći da učestvuju u izgradnji maketa zamkova iz bajke. U istoj hali će se od 17 časova praviti krpene lutke. Za celo vreme trajanja Vašara, klub ljubitelja naučne i epske fantastike Zmaj prikazivaće ratne igre Warhammer i Warhammer 4.000. U ponedeljak, 22 decembra u 18 časova, u Hali dva, na nivou C primaće se novi članovi u hor Planeta zemlja.U četvrtak, 25. u 16 časova u Hali 2, nivo C, deca će učiti crtanje grafita. U sredu, 24. 12 u 14 sati , na nivou C Hale dva je otvaranje lige u basketu za osnovce.U utorak, 23.12 u 17 sati,u Hali 2 Matematička radionica pokazuje kako se snima film i pravi fotografija.
Plesni centar Mladost će u organizaciji sa Beogradskim sajmom organizovati Prvi beogradski novogodišnji sajamski festival. Hali 2 će 27. decembra od 10 do 20 časova igrati stari i mladi. Očekuje se preko 300 plesača iz plesnih klubova širom Srbije. Pored juniora, takmičiti će se i seniori od 40 do 60 godina.
Za novogodišnje paketiće daje se opust od 10 posto,a kupac može da bira poklon. Muzička škola Stanislav Binički organizuje upis s verifikacijom diplome.
Za vikend, 20.i 21. decembra, u Hali 3, Kinološki klub Singidunum prikazuje rasne trenirane pse koji će savladavati prepreke i družiti se s posetiocima.
Najavljujući ovogodišnji Vašar, Beogradski sajam i agencija Nomad organizovali su danas ručak zanovinare u boemskoj kafanici Crni Gruja na Dorćolu. Vlasnik kafane, Bogdan Stojiljković bio je producent filma Crni Gruja i okuplja goste koji su voleli ovaj film, a vole i da slušaju Stojiljkovićev bend Žaoka i pesme od pre 50 godina. Baš takvu kafanu odabrao je za susret s novinarima vlasnik firme Nomad, Bata Županjec. Rekao je da je u početku njegove saradnje s Vašarom bilo i po 28 hiljada prodatih ulaznica. Bilo je to vreme kada se čekao Vašar da se nešto kupi, jer nije bilo velikih šopova. Svake godine Nomad je donosio najmodernije rekvizite za luna park iz Austrije, Nemačle, Francuske. Danas on sam poseduje najmodernija sredstva zabave u ovom kraju Evrope. S nostalgijomse gospodin Županjec setio 1964 godine, kada je iz Pariza na Vašar doneo najvećeg prepariranog kita, koji je bio atrakcija godine. Sa nostalgijom se i naša novinarka setila da je tom prilikom kao mlada saradnica za beogradsku rubriku Borbe izveštavala o ovom događaju. <


DOGAĐAJI

vasiljkovic-seselj-epa-mainODLUKA AUSTRALIJKOG SAVEZNOG SUDA: KAPETAN DRAGAN BIĆE IZRUČEN HRVATSKOJ

RATNI ZLIČINI ⇒Vasiljkovićevi advokati su prošle godine uspeli da odloži izručenje Hrvatskoj pošto je sudijka australijskog Saveznog suda

SRBIJA SPS BEOGRAD IZBORNA KONFERENCIJABEOGRAD: DEVETI KONGRES SPS

STRANKE⇒Jedini kandidat za predsednika SPS-a je aktuelni lider Ivica Dačić DEVETI kongres SPS pod sloganom “Odgovorno za budućnost

rodnaMEĐUNARODNI DAN LJUDSKIH PRAVA – RODNA RAVNOPRAVNOST ČEKA NOVI ZAKON

DOGAĐAJI ⇒Predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Zaštitnika građana kaže da je za 2 i po godine, koliko postoji

borislavLSV SA DS NA PROTESTU, OČEKUJEMO I PASTORA

LSV ⇒Liga socijaldemokrata Vojvodine se pridružuje inicijativi Demokratske stranke da se uoči predstojeće sednice Skupštine AP Vojvodine svi