Protokol: Vučić primio akreditive novoimenovanih ambasadora

Protokol: Vučić primio akreditive novoimenovanih ambasadora

27/07/2017 Off By
Predsednik Aleksandar Vučić primio je od izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Sema Fabricija akreditivna pisma, kojim ga predsednik Evropskog saveta i predsednik Evropske komisije imenuju za šefa Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji.

Predsednik Vučić je, poželevši ambasadoru Fabriciju dobrodošlicu i uspeh u vršenju važne i odgovorne dužnosti, naglasio da je za Srbiju punopravno članstvo u Evropskoj uniji jedan od najviših spoljnopolitičkih prioriteta.
Srpski predsednik je italijanskom diplomati, koji će u narednom periodu u Srbiji predstavljati EU, rekao da veruje da će svojim iskustvom, znanjem i angažmanom dati važan doprinos daljem toku pregovora o punopravnom članstvu.
„Perspektiva punopravnog članstva daje snažan podstrek sveobuhvatnim reformama koje sprovodimo, kao i politici pomirenja i regionalne saradnje na Balkanu“, istakao je Vučić. On je takođe rekao da je uveren da svako dodatno potvrđivanje jasne perspektive članstva ima pozitivan efekat na proces pristupanja Srbije EU. Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost na podršci Evropske unije kao našeg najznačajnijeg donatora i naglasio da Srbija čak dve trećine svoje spoljno-trgovinske razmene realizuje sa članicama Evropske unije.
Vučić je ranije primio akreditive novoimenovanih ambasadora Pakistana i Belorusije.♦