Od ove nedelje novi 38 broj  magazina Liceulice

Od ove nedelje novi 38 broj magazina Liceulice

25/07/2017 Off By
Tačno je prošlo godinu dana od kada smo se, uz podršku vernih čitalaca izborili za opstanak našeg magazina. Drage čitateljke i čitaoci, naša budućnost je zaparavo trajno neizvesna, što znači da nam je vaša podršaka trajno neophodna. Mi nastavljamo da pravimo kvalitetne novine i da upošljavamo sve više prodavaca, nagradite njihov trud i veru u bolji život, kupujte magazin Liceulice!

Kao i uvek, svaki broj magazina Liceulice ima jednu noseću temu, a tema 38. broja je identitet(i) i na koje sve načine različiti identiteti utiču na naše živote. Zanimalo nas je kako pripadanje i nepripadanje određenim identitetskim okvirima može značajno promeniti naš status u društvu, te kako je ponekad nužno insistirati na vidljivosti pojedinih identiteta u javnoj sferi, a kako ponekad insistiranje na idenitetitima može biti politički kontraproduktivno. Nastojali smo da promislimo različite aspekte ove teme: od toga kada i u kom slučaju neki pojedinci/ke bivaju ravnopravni građani/ke, a kada su isključeni preko ispitivanja kako nacionalni i religijski narativi utiču na društva koja se bora sa prevazilaženjem trauma pa do toga da multikulturalnost nije obavezno progresivan koncept i da insistiranje na identitetskim politikama može voditi ka utemeljenju društva u kojima će razlike biti nepremostive i ključne. Temom broja smo se bavili i kroz vizuelne sadržaje, a naslovnicu i ilustracije je radila Jelena Jaćimović.
Kao i obično, u stalnoj rubrici “Priče sa margine” predstavljamo vam jednog našeg prodavca, a ovaj put to je Nenad Srbinovski. U novom broju možete pročitati i čitav niz tekstova u našim redovnim rubrikama koje se bave održivim razvojem, aktivističkom umetnošću, odbranom javnog interesa i drugim temama od značaja za društvo, a posebno izdvajamo tekst našeg prodavca Vladimira Jankovića o njegovim iskustvima sa ulice u prodaji našeg magazina.
Da podsetimo, organizacija Liceulice deluje po principu fonda namenjenog ekonomskoj i socijalnoj inkluziji pripadnika marginalizovanih grupa, a u najvećoj meri se oslanjamo na podršku građana i firmi. Kupujte magazin od naših prodavaca, jer kupujući Liceulice pomažete mnogima, a čitajući Liceulice pomažete sebi. Imajte na umu da je prodavcima ovaj posao često jedini izvor prihoda, ali i prozor u svet, retka prilika da se osete korisnim i prihvaćenim u svom okruženju.
Ako prodajna mreža još nije stigla do vašeg grada, pretplatite se, donirajte u skladu sa svojim mogućnostima, ili poručite neki predmet iz naše aktivističke kolekcije Iz dobrih razloga, koja je dostupna i preko Kupinda. Ukoliko živite u inostranstvu, postoji mogućnost da plaćanje izvršite i preko servisa Paypal!
Ako želite da znate na koji način se troši vaš novac, prijavite se za naš newsletter “Liceulice Na delu” (pošaljite pismo na adresu [email protected]), i redovno ćete dobijati informacije o novim aktivnostima Liceulice Fonda.# podrška je važna.Vaš Liceulice tim♦