Meho Omerović: Za bivšeg muftiju Zukorlića u Srebrenici desilo se “ono”

Meho Omerović: Za bivšeg muftiju Zukorlića u Srebrenici desilo se “ono”

13/07/2017 Off By

 

Komentarišući govor bivšeg muftije Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića u Srebrenici, predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, Meho Omerović rekao je da bivšeg muftiju od 22. godišnjice od genocida u Srebrenici, neće više zvati ni po tituli niti po imenu, već će biti upamćen kao onaj što negira ono.


-Juče smo u Srebrenici, na komemoraciji žrtvama 22.godine od najvećeg zločina koji se desio u Evropi posle Drugog svetskog rata – za koji je Međunarodni sud presudio da je genocid, mogli čuti od Zukorlića izjavu po kojoj će sigurno ostati upamćen!
Onaj koji je godinama pre na to isto mesto dolazio sa preskupim džipom ili BMW na čijim je registrarskim tablicama pisalo “Mufty” je za razliku, čak i od političara koji negiraju genocid a koji priznaju da je to strašan zličin…rekao da se u Srebrenici desilo ono!!
Onaj koji se ne skida sa ekrana i novina i koji sve živo zna, koji za sve ima odgovore,koji se pravi najpametniji, ne zna kako se zove ono što se desilo u Srebrenici 1995. godine.
Zaboravio je ovaj rečiti graditelj, biznismen, poslanik, teniser, tu tešku reč! Izbacio je iz svog vokabulara reč genocid. Za njega je to što se desilo ono!
Upravo zvog ovakvog odnosa prema sopstvenom narodu, prema istini, prema žrtvama genocida i njihovim porodicama, ovaj bivši muftija će vrlo brzo biti onaj što negira ono! Nikada ga niko više neće zvati ni po tituli ni po imenu. Za sve Bošnjake od juče će biti samo onaj..
Dijalog i pomirenje su naravno najvazniji, ali uz suočavanje sa prošlošću, uz prihvatanje činjenica koje su jasno definisane u sudskim presudama. Kao ozbiljna država moramo ih priznati!” rekao je predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, Meho Omerović.(Agencije)♦