Trst: Brnabićeva razgovarala sa potpredsednikom EIB za Srbiju

Trst: Brnabićeva razgovarala sa potpredsednikom EIB za Srbiju

12/07/2017 Off By

 

Predsednica Vlade, Ana Brnabić sastala se danas na Samitu u Trstu, sa delegacijom Evropske investicione banke koju je predvodio potpredsednik EIB-a za Srbiju, Dario Skanapieko.

Tokom razgovora istaknuto je da Evropska investiciona banka podržava strateški cilj Srbije da se priključi Evropskoj uniji i da je spremna da obezbedi neophodna sredstva za podsticanje ekonomskog rasta i produktivnosti, posebno se fokusirajući na infrastrukturne i razvojne projekte.
Brnabić je istakla važnost dobre saradnje sa EIB-om, posebno za infrastrukturne projekte, kako za one koji su aktuelni, tako i one koji treba da budu pokrenuti, navodeći kao primer četiri klinička centra u Srbiji. Ona je istakla važnost naučno-tehnološkog parka u Beogradu koji okuplja inovativne i start-ap kompanije, posebno naglasivši važnost skorog završetka Studentskog-kreativnog centra u Nišu, što se očekuje na jesen. Ona je istakla da je jedan od prioriteta Vlade Srbije pokretanje preduzetništva i osnaživanje start ap zajednice.
Delegaciju Vlade Srbije su sa premijerkom Brnabić predstavljali potpredsednik Vlade Srbije Zorana Mihajlović i ministar finansija Dušan Vujović.(Press Vlade)♦